Sabtu, 16 Jun 2012

Wajib Baca !!! Bila budak mentah sudah mula kurang ajar dengan Sultan





Gua hairan dengan budak mentah yang baru berumur 20 tahun ni. Kononnya belajar tinggi sampai menara gading tetapi menyalak macam dia yang bagus.



Jom kita berkenalan dengan budak derhaka yang suka kalau negara jadi republik

Nama : Haziq Abdullah bin Abdul Aziz
No matrik : IEB 110029
IC : 920929-13-5425 
Alamat asal : No 35, Jalan Ellis, 93300 Kuching, Sarawak.
Pengajian : Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (Tahun Pertama)
IPT : Universiti Malaya

Dia juga pernah terbabit dalam demo mansuhkan PTPTN dan pernah digantung satu semester kerana bertindak biadap dalam demo tersebut

Juga pernah terlibat dalam demonstrasi duduk dan bantah di dataran merdeka.

P/S: Sultan Johor tu beli pakai duit dia sendiri. Suka hati dia nak beli no plat ker, basikal terbang ker, bot selam ke. Yang kau susah hati kenapa.

Reaksi:

25 ulasan:

  1. Sebelum dia persoalkan sultan johor, dia kena soal nizar dulu yang jadi MB sekejap je dah membazir duit rakyat dengan tukar kereta.. Tak tanya ke nizar kenapa tidak guna kereta sendiri je kalau betul nak bantu rakyat dan jimatkan duit rakyat? Selain itu dia patut tanya juga pada kerajaan selangor yang buang alam flora, lepas tu bagi kutipan sampah pada syarikat 2 ringgit, lepas tu siap tolong belikan lori sampah (guna duit rakyat tu) untuk pengutip sampah yang dilantik. Duit siapa dia orang guna tu? untuk rakyat konon. Sedangkan alam flora tidak ada cacat celanya dalam kutipan sampah selama ini. By the way, Alam Flora tu milik Bumiputera (tak perasan agaknya itu taktik DAP untuk jatuhkan salah seorang bumiputera yang berpengaruh dan berkedudukan sebab nak naikkan kroni DAP)... huh

    Dari penulis blog lepakdikampung.blogspot.com

    BalasPadam
  2. periksa keturunan biadap ni...dari air muka nya dia ni lebih kurang mcm nizar n azizah...habis la kita orang melayu, kita akan d republik kan olih keturunan2 yg mcm kurangajar bin pukimak ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. malu ak kalo jd bapak die..tggu ak dtg um nnti ak lempang bdak nie

      Padam
  3. Dengan org tua dia pun mcm ni kot. Tak ada beradap. Silap2, mak bapak dia pun dia maki. Biadap tahap khinzir dah budak ni. Masa pilihan raya kat Sarawak dulu, dia gak yg menyamar sbg ejen pilihanraya. Otak letak kat ibu jari kaki. Bodoh.

    BalasPadam
  4. ni org2 umno semua bodoh..xkisah la sultan tu pakai duit sendiri ke duiit rakyat ke... dh jelas2. islam menegah umatnya drpda membazir...taksub sgt kt sultan korg, kt pdg masyar nt semua sama je x kira pngkat.. ni otak org melayu umno, derhaka pd sultan x boleh, derhaka pd Allah boleh plak?? dasar umngok!!...

    BalasPadam
    Balasan
    1. lu..tu yg bodoh....sbb ape..klu nk tau...cube ko baca komen anon 2:43 kat atas tu....

      Padam
    2. Ni bdk sangat lebih ,belaja undang undang tpi rukun negara x tau,TAAT KEPADA RAJA,bodoh punya budak mcm nizar

      Padam
    3. Membazir apakerjadahnya... duit hasil belian tu akan masuk ker kantung kerajaan negeri dan diagihkan pada rakyat... lain la beli Camry...

      Padam
    4. Oi Mangkuk.. ko jangan babitkan politik boleh x?

      ko nak menyalak tu kenapa hah mangkok...

      MEMBAZIR ko cakap....

      mcm ni la ko pikir.... income sultan 6 juta sebulan.. dia masuk tabung yayasan x yah citer la berapa banyak.... sebab tu anak2 yatim kat johor sihat2 semua cukup.... dia belanja 500k untuk no plate.. berapa lasangat 500k dari 6 juta... lagi pun 500k tu masuk dalam duit kerajaan untuk meningkatkan lagi mutu kualiti jpj.

      cuba ko tanye diri ko.. ko keje gaji 2k... lepas tu ko beli barang2 contoh henfon 1k.. go guna 50% duit ko hanya henfon. x membazir.... pasti ko akan jawab lantak aku la.. duit aku.. dah tu.. yg ko sibuk nak jaga tepi kain sultan buat ape.. dia cuma belanjakan lebih kurang 10% je income dia... ko mmg busuk hati kan..

      Padam
    5. Mcm la org pr tu bijak sangat..bodoh ...lembu pun tak sebodoh penyokong pr...suka hati sultan johor la nk bid berapa juta pun..duit dia..si nizar pulak nk jadi hero malaya nk tegur sultan johor...sebelum bercakap kena siasat dulu...otak kt kepala lutut mcm tu la...duit setengah juta p ke jpj..sure2 akan p ke kerajaan...akhirnye smpi ke rakyat jugak

      Padam
    6. yg dikatakan membazir menurut firasat aku adalah lahirnya kau dari puki mak kau yg mana mungkin mak bapak kau bersetubuh sewaktu mak kau tgh period dan skrg pembaziran adalah amat terserlah apabila anak baghal mcm kau ni dihantar ke UM utk belajar tetapi amat malang bagi mak bapak kau dan kerajaan malaysia kerana setelah dihantar belajar tinggi2 ternyata kau ni lebih baghal dan lebih dajjal dari dajjal itu sendiri. sekian firasat aku...

      Padam
  5. besa la bdk2 baqu nk up...cm 2 la...ckap xguna otak..

    BalasPadam
  6. lain kali abis blaja dlu....jangan nak pandai cakap...

    BalasPadam
  7. isu nye simple. kalau teguran mungkin semua boleh trima. kalau sindiran memang keterlaluan. x salah tegur secara rasmi. mamat ni cuba tegur Sultan Johor tetapi nada lebih kurang hajar. patut di dakwa!

    BalasPadam
  8. Budak ni klu terserempak kat mana2 mau kena sapu ni.... So beware la ko budak.....

    BalasPadam
  9. bongok btul lu ni...biar la Sultan tu..baginda ade kuasa dan duit..kau ni rakyat derhaka!

    BalasPadam
  10. Benda2 kurang ajar nih keluar seiring dengan kelemahan kerajaan sedia ada pd PRU12. yang paling ketara budak2 bodoh mcm nih bukan menegur dan bagi IDEA pemenrintahaan kerajaan sedia ada kalau tak berpuashati, yang melayu diajar burukkan SPRM,Raja,Agama Islam,Biasiswa,pendidikan,uitm,GLC, MRSM, Jawatan dalam Kerajaan SPA/JPA, Yang bukan melayu memerhatikan sahaja bila agenda ni jd rapuh untuk masuk tangan.

    Tandanya mereka nih belum keluar sepenuhnya pada waktu sesuai iaitu apabila memegang kerajaan. Dlu Putrajaya Gajah Putih -nak lelong la, sekarang nak rebut, memang hina betul Pembangkang mcm air mani dalam tuuu pelacur. Ko hadir di Malaysia bukan nak membantu tapi nak memburukkan keadaan aje!!!!

    BalasPadam
  11. baru cikit je nih..pon nak kecoh..agenda politik semua ni..dulu UMNO buat mcm2 kat sistem beraja x kata ape x murka pon..takut dgn UMNO je ke Sultan2 ni..br ckit..UMNO buat syp je kan...gi poon paper KOSMO de gak sindir tak kate ape

    BalasPadam
    Balasan
    1. woii bodoh, diam lah kau..!!!

      Padam
  12. smua komen kat atas yaa bodo..nak anok biak yaa apa hal...mun korg brani korg polah laa mcm biak yaa..nak anok lam tok pun xguna.taik palatt laa..korg tak paham nasip laaa...

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Sakit Hati pulak aku bace.. Hmm makin menjadi2 kes plat www1 tu. Aku dah xpaham org zaman skrg, dah tak reti nk hormat Sultan. Dah xde adap, tata tertib. Ni la, bila ada twitter la Fb la. Smua bnda nk post smpai nk mngutuk2 Sultan. Agaknya dia FAIL dlm sejarah tu. Xdpat markah penuh ke..

    Adoii, sedih btol. Xpuas hati sangt, mengadap Sultan, face to face. Ni smpai nk mengagung2kn si negara luar buat pa. Xpayah dok Malaysia la wey. Dok bawah ketiak Elizabeth Queen tu. Mane tau, dok bau ketiak hari2 dpat duit lagi masyuk. Jd Gigolo ke...

    BalasPadam
  15. Adik, otak ada , blajar u, tapi tidak cerdik. Adik, kalu nk luah zaman sekarang ni atau tidak puas hati. Jgn la tunjuk hebat sgt konon nya dgn meluahkan perasaan @ laman sosial. Ceritala @ cafe UM ka, library UM ka, kedai kopi mana2 ka..nk kutuk, tukut a berbakul2.Jgn emosi sgt. Jgn la buat secara public, org marah, org akan anti, org lain akan kutuk balik. Pesan abg...guna akai naa.

    BalasPadam
  16. camni la..walaupon korang yg x suke sultan ni tengok sultan tu mcm xde function..tapi korang kene ingat,ekonomi malaysia ni cina ngan india yang pegang..x caye? korang tengok la sape individu terkaye di malaysia..kebanyakan cina ngan india..melayu boleh kira ngan jari..satu2 nye bukti yang kita ada untuk menunjukan melayu berkuasa ke atas tanah melayu ni ialah..sultan-sultan dan yang dipertuan agung!..kalo malaysia jadi republik...aku boleh jamin la kaum cina yang akan berkuasa di atas tanah melayu ni!

    BalasPadam
  17. UMNO: Klu belajar tinggi2, leadership skills mantap, management skills mantap, petah berckp/debat/pidato dan mcm2 skill kepimpinan lagi belum tentu boleh jd pemimpin/ketua..
    ___________________________________________________________________
    PKR: Baru msuk U dh nk fail, tergagap-gagap tp bila buat hal/kekecohan/kekurang-ajaran sket dh ad org lantik jd ketua/dewa/puja/sembah mcm A__ A__, S__ R__ dn bnyk lg..lu pikir arr sndri!!!

    BalasPadam