Khamis, 1 Mac 2012

Panas !!! Pendedahan kebodohan Pakatan Haram menulis surat

Sebelum surat sebenar Tun Mahathir yang diutuskan kepada tiga orang Perdana Menteri Israel didedahkan surat palsu yang dicanangkan oleh pakatan haram telah menguasai setiap blog pencacai pakatan haram dengan mengatakan Tun Mahathir meminta dana dari Israel

Jom kita tengok senarai pengkelentongan surat ini

Contoh Pertama yang menunjukkan surat ni kelentong dan org PR yang tulis surat ni tak tahu nak tulis surat rasmi kepada kerajaan luar : Penggunaan short form dan rujukan kepada Jabatan/Agensi di US yang SALAH dalam surat rasmi, baca paragraph 4, barisan ke 4 (bukannya US State Dept. sepatutnya U.S Department of State!!). Short form utk UMNO yang salah dan tidak wajar dalam sebarang surat rasmi, sepatutnya rujukan sebegini United Malays National Organisation (U.M.N.O). Rujukan cc yang salah Malaysian Embassy of USA sepatutnya begini "Ambassador of Malaysia to the United States of America"

Contoh Kedua yang menunjukkan surat ni kelentong dan org PR yang tulis surat ni tak tahu nak tulis surat rasmi kepada kerajaan luar : Tiada rujukan jawatan pada Ehud Barak! Sepatutnya The Honorable Ehud Barak, Prime Minister of Israel bukannya Ehud Barak je!!! Kena letak pangkat org tu oi!!. Cikgu mana ajar org2 PR tulis surat rasmi mcm ni oi!!

Contoh Ketiga yang menunjukkan surat ni kelentong dan org PR yang tulis surat ni tak tahu nak tulis surat rasmi kepada kerajaan luar : Penggunaan English yang cukup lemah, kesilapan mudah dalam grammar(tatabahasa) dan pengunaan plural (s) yang cukup memalukan dan paling teruk setiap paragraph tidak konsisten!! Contoh paragraph tidak konsisten dalam surat ni, paragraph 1, barisan 2, ayat "we" ditulis utk mewakili kerajaan Malaysia tapi bila baca paragraph 2, barisan 1, ayat "my" foreign Minister, sepatutnya Our Foreign Minister!! baru konsisten!! Org ni memang tak reti tulis surat

Contoh Keempat yang menunjukkan surat ni kelentong dan org PR yang tulis surat ni tak tahu nak tulis surat rasmi kepada kerajaan luar : Terlampau banyak penggunaan ayat "and" dan koma!! Sepatutnya surat rasmi mesti Isi dan kemudian Noktah!!, apahal banyak sangat koma ni??? Ni bukan surat cinta la bahalol, ni surat rasmi antara kerajaan!!!.

Contoh Kelima yang menunjukkan surat ni kelentong dan org PR yang tulis surat ni tak tahu nak tulis surat rasmi kepada kerajaan luar : Pengunaan Huruf Besar yang salah (Capital Letter!). Contoh paragraph 2, barisan 1, foreign Minister, oi!! dua2 kena la huruf besar! Foreign Minister! barulah betui!.

Itu adalah contoh kesalahan dalam surat palsu yang cuba dicanangkan berikut adalah surat sebenar



Mengapa Tun Mahathir memanggil Perdana Menteri Israel dengan panggilan Excellency?

Sebenarnya itu adalah bahasa rasmi antara ketua kerajaan kepada ketua kerajaan yang lain

Ini Buktinya



P/S: Pakatan haram kejenya nak menipu je dengan spin fakta

Reaksi:

2 ulasan:

  1. TAHNIAH SAHABAT KU..TAK PERLU MARAH SANGAT..ORG PKR MEMANG BODOH..HANYA ORG BAHLOL JE YG IKUT ORG BODOH..

    BalasPadam
  2. org2 PKR..mmg hawau,lebih2 lg kepala dia..bukti ada dpn mata yg si haprak tu dok kelentong..tp nak percaya juga..mangkaq

    BalasPadam