Isnin, 14 Januari 2013

GEMPAR !!!! PATUTLAH TAK DENGAR KATA (LISTEN) PROKSI SOSIALIS RUPANYA

Macam adik abang..heee

Kisah satu forum di Universiti Utara Malaysia (UUM) bertajuk ‘Seiringkah Mahasiswa Berpolitik’ menjadi topik panas kebelakangan. Memang panas.  Video Youtube Sharifah Zohra Jabeen Vs Miss Bawani yang memuatkan rakaman forum telah dimuat naik dan telah mendapat komen-komen panas mengutuk Sharifah Zohra Jabeen yang juga Presiden Suara Wanita 1 Malaysia (SW1M).

Teman tak berminat untuk mengulas tentang siapa yang salah, dan siapa yang benar. Sharifah Zohra bukanlah ahli politik yang mempunyai cara yang kurang menyenangkan menangani forum-forum seperti itu. Yang menjadi tanda tanya, siapakah seteru Sharifah Zohra ini? Mis Bawani..Seorang macai ahli Parti Sosialis Malaysia (PSM).
Mis Bawani dikatakan sebagai sebagai alat Parti Parti Sosialis Malaysia (PSM) dan DAP melalui bukti-bukti yang didedahkan oleh Blogger Daeng Selili. Dakwaan Blogger Daeng Selili ada asasnya dan teman rasa Blogger Daeng Selili lebih arif dengan agenda Mis Bawani yang digelar "The Little Ambiga" ini.   Mis Bawani dikatakan adalah alat kepada parti PSM dan DAP untuk meracun pemikiran pelajar UUM dan ternyata pelajar UUM tidak termakan dengan dakyah sosialisnya. Akhirnya beliau telah ditendang keluar (Kick-out) KALAH didalam pilihanraya kampus September 2012 lepas. Rupanya dah kalah weh!
Logo Parti PSM

Lagi Bukti Bergambar Bawani sebagai Proksi DAP dan PSM

Untuk menjadi terkenal dan dilihat oleh mahasiswa, macam-macam cara Mis Bawani ni buta termasuk lah insiden di forum tersebut.Bukti dah nyata didepan mata bahawa Mis Bawani ini adalah macai yang digunakan untuk memporak perandakan apa-apa juga majlis dan agenda yang dijalankan di UUM. Fikir-fikirkan..


P/S: Gua tak heran la kalau si Bawani ni tak dengar kata (LISTEN)

Reaksi:

51 ulasan:

  1. listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu sharipah zohra juga salah seorang macai BN....macai vs macai

      Padam
    2. listen listen listen listen listen listen listen...... tahi mu

      Padam
  2. Listen = Silent... semua huruf bertepatan

    BalasPadam
  3. kak pah macai BN xnk lak bgtau.

    BalasPadam
  4. sharipah tu lagi macai..bodo xblaja sivik

    BalasPadam
  5. Dah sah tuan tanah kedaung nie pun org BN..konon tak menyebelahi mana2 pihak... puiiii...........

    BalasPadam
  6. kalau budak ni salah sendiri tak pe lah, biarlah dia sorang2............ tapi yg si listen(kak pah) tu pun 2x5.... kelaut semuanya.....hahahaha...

    BalasPadam
  7. listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen

    listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen

    BANkami

    BalasPadam
  8. belajor sampai habis....baru lah nak berpolitik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. semua politician start from college bro.get ur own facts!

      Padam
    2. Some don't! They involve politic after college. Get the fact right!

      Padam
  9. Lorhh...menteri BN sndiri pun dah mengutuk karipah ni, ade jugak macam BN yg nak tolong jilat karipah ni lagi?

    BalasPadam
  10. "This Jabeen lady DOES NOT represent BN"

    - YB Khairy Jamaluddin

    BalasPadam
  11. alamak bro...fail la u punya blog serupa macai UMNO..kantoi je nk tukar cerita

    BalasPadam
  12. Blog Sengal...sama macam org yang dia pertahankan Sharifah 'LISTEN'

    BalasPadam
  13. U ni blogger ke promoter. PRo BN tahi. Blogger ethics pun fail.

    BalasPadam
  14. nie blog pejuang bangsa ker petualang nie

    BalasPadam
  15. macai tu panggilan utk kroni umngok dan BN je..macam kau..jangan ar tiru pleaseeeee

    BalasPadam
  16. Biar la dia. Isunya skrg bukan dia siapa atau apa. Dia ckp pasal 'free-education' then ambiga pencetus anarchy. Tp si sharipah jerung tu melalut cerita pasal binatang, siap ckp budak tu x berpendidikan, ulang2 'listen' 'let me speak'. Tp apa yg si bawani tu ckp langsung dia x bidas, and xbagi si bawani habiskan ucapan plak tu. Mmg pencacai si sharipah ni. Kononnya berilmu, depan budak U pun merapu, meroyan mcm mati anak. Kahkahkah bodoh punya macai.

    BalasPadam
  17. memang dasiarar penacai pr bersikap kurang ajar . sengaja nak cari mileage utk pr dan cuba meracuni pelajar. you behave like animal you'll be treated like one

    BalasPadam
  18. hahahah... shame on u pemilik blog.. cube nak mengutuk bawani sbb die alat PSM la, alat DAP la.. tapi last2 u yg kene bambu balik.. come on laa.. rakyat Malaysia dah celik laa.. tak bodoh mcm dulu, sebelum adanya kemudahan internet.. dulu boleh laa BN kaw kaw kutuk pembangkang kat tv n mainstream newspaper.. tapi sekarang tidak lagi.. the devil now is BN.. get it??? sila keluar dari tempurung BN anda.. there's sooo much new things happening around u nowadays.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tkpela..msing2 bute lg mata mcm korang..

      Padam
  19. Internet tak jadikan org pandai lbh2 lg kalau yg rujuk satu sumber saja siapa yg fikir gitu dialah yg bodph dan tlh diperbodohkan

    BalasPadam
  20. mane sharifah yang suke makan taik anjing tue??? pundek betol..cakap pasal respect walhal die tue x respect langsung...sharifah ko pi la makan taik entah asal usul dari mane cakap bukan2...listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen...come smell my dick n listen listen listen listen listen listen listen listen..

    BalasPadam
  21. x kesah la kerajaan ke, pembangkang ke, yg korang nk bising2 kenape ? bukan ade faedah pun.. baik fokus pada study atau kerjaya anda semua.. kalau nak sangat bising2 pasal politik ni, pegi daftar la pilihan raya pastu undi sapa2 pun pilihan korang. end of story. bising2 macam ni bukan dapat apa pun....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu berjaya pn negara dah x da kerja nk kerja kt mana???
      jual lembu ke....
      pikir pakai otak lah....

      Padam
    2. Orang Selalu bagi Alasan xde kerja... Padahal...kerja banyak.. cuma kebanyakan rakyat Malaysia terutamanya lepasan Universiti yang terlalu memilih...semua nak kene suap...dari bayi sampai la ker tua..

      Padam
  22. Why be so hurtful with her repetetive listen?buknnye org pr beradap sgt pn.

    BalasPadam
  23. Lu la petualang bangsa....Dasar pencacai BN..memang cam nie lah....fitnah nie memang makanan korang.....wa ingatlah C sharipah nie datang tiba tiba monopose kot...tu yg melalut bukan bukan tu.....dah macam org mabuk aku tgk....

    BalasPadam
  24. Saripah tu bukan melayu pun.muka pun mcm keling.buat apa nak backup.mcm yeye je.

    BalasPadam
  25. Si saripah macai umbngok pengcut bodo piang pi tarik mic, dan tak jawab soklan. Suh jgn bandigkan malaysia dengan negara lain, dia bandingkan manusia dengan haiwan tak ke bangang abadi namanya tu?

    BalasPadam
  26. booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooou...gambar hitam putih jee??dakwat warna printer dah habis ke broo??????memfitnah jer kerja... tak tau apa2 then buat fitnah sesuka hati...jelas sangat...
    "Teman tak berminat untuk mengulas tentang siapa yang salah, dan siapa yang benar. Sharifah Zohra bukanlah ahli politik yang mempunyai cara yang kurang menyenangkan menangani forum-forum seperti itu. Yang menjadi tanda tanya, siapakah seteru Sharifah Zohra ini? Mis Bawani..Seorang macai ahli Parti Sosialis Malaysia (PSM)".. dey, student Law kot !!! and perkataan MACAI tu untuk korang jer, tayah ar nak tiru macai !!!!

    BalasPadam
  27. Makin karam UMNGOK!
    Padankan muka
    Lama sangat tipu melayu..
    Hahahahaha..
    HIDUP MELAYU (tipu melayu)

    BalasPadam
  28. Memang seorg pejuang bangsat....apa salah kalau ada pendidikan percuma! Berita ni pun mau spin kah. Patut le hitam dan putih pun tak tau nak beza. Sudah jadi kelabu...otak ada tapi takda minda ...Org cakap ikut fakta tapi itu org cakap binatang...itu lah tahap graduan2 UUM...Tahniah!

    BalasPadam
  29. Kalau dah memang dasar fanatik politik, ape yg betul korang kata salah walaupun betul.. Aku tengok ramai yang fanatik yang duduk komen kat sini.. Ada la sorang dua yang komen cara respect.. (Tak ingat Kak Pah cakap ape? Respect kan?) hahaha :)
    Yang duduk komen Tanpa Nama ni, cer korang create akaun terus, boleh la bersembang2 tukar pandangan.. Bukan maki2 terus blah.. Tak de telor namanya.. Macam mana nak maju kalau macam ni? hahaha
    Kak Pah tu memang salah sebab tak de hujah, xde rasa hormat dan angkuh sombong. Yang Bawani ni pulak, dia tak faham tentang PTPTN.
    Tak mustahil Malaysia boleh sediakan pendidikan PERCUMA, tapi bagaimana dengan duit poket student? Negara2 lain memang ada sediakan pendidikan percuma, tapi hanya untuk yuran SAHAJA.. Biasiswa hanya yang betul2 pandai! Tengok sendiri la dalam movie hollywood, macam mana spiderman nak sambung blajar, lagi contoh cerita 21. Itu memang hakikat kat sana. Kat sana tiada PTPTN, kena buat loan bank.. Brape interest?? Lagi tinggi dari PTPTN.. interest PTPTN tu la yang adik2, anak2 kita nak buat pinjaman kalau sambung blaja.. Yang 1st class tak payah bayar.. Kalau taknak bayar, dapatkanlah 1st class.. Bukan susah? Pergi sembang dan tanya orang sana study macam mana.. Facebook dah ada, boleh add dan sembang...

    Ini pandangan aku pasal Kak Pah Listen.. http://amgyver.blogspot.com/2013/01/listen-listen-listen.html

    Komen secara berhemah ye.. Berdosa putuskan silaturrahim...

    BalasPadam
  30. Teman tak berminat untuk mengulas tentang siapa yang salah, dan siapa yang benar. ............situ lah mnyebabkan anda sesat sehingga kini.
    agama mngajar menegakkan yg benar tak kira siapa dia yg bkata2 itu. balik2 kroni jega yg admin nak bela.....peerah.kalu ada apa2 pasal kejahatan pr ajukan stiap soalan pd sy utk bbaas dgn admin bila2 masa.




    BalasPadam
  31. Why the blogger is super noob. Let her be from any party / even anti-Bn and just came to the hall to ask questions. But there is nothing wrong in what she asked. And the moderator should have answered with facts rather than talking bullshit and telling the girl less educated.And why the hell the ikrar itself contains alot of political elements? Shame of all the UUM students !

    BalasPadam
  32. Kakaka kap lam ya nga.....

    BalasPadam
  33. U r such a stupid blogger dude! hah.. malunya ada org macam kau ni kat dunia... aku ni anak melayu.. tapi hilang respect kat orang melayu sebab perangai macam sharipah dan sesetengah pemimpin yang ckp tak serupa bikin.. sibuk dok mencari salah orang lain.... apa yang terjadi kat bawani dan sharifah zohrah tu adalah refleksi kerajaan kita sekarang... tak pernah menjawab soalan dengan tepat!! ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bet you not a malay, u a coward living cowardly in this world. You should die then, not as muslim. Anwar dan politikus yang lain pun tak jawab soalan dengan tepat juga. Why Singapore the rich country by GDP in this world, tak bagi juga pendidikan percuma? Oi! belajar betul2 dapat convert PTPTN kepada biasiswa, IPTA tuh tempat limited, setakat nak masuk nak perabis duit dan belajar main-main baik tak payah! DUIT PTPTN tuh pun duit RAKYAT JUGA dari BUMIPUTERA dan BUKAN BUMIPUTERA YANG LAIN!! Lain kali minta je dihapuskan PTPTN. Barang kat U habis banyak dijahanamkan tak tau jaga. Ada hati nak percuma bagai. Diri sendiri mau pikir, orang lain? pe cer..

      Padam
  34. bawani memberi suatu fakta... bukan outa!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. fakta dia merosakkan akal student kt malaysia.FREE education?x mustahil.tp duit poket ?kerajaan dah support 90% kot kos study.10% ja buat pinjaman tuh.jgn la jadi bodoh mcm lembu.cuba tgk negara luar pya free education mcm mana.student diorg still kena buat loan.dgn bank lak tuh.

      Padam
  35. hahaha blogger tahiiiiiiiiiiiii

    BalasPadam
  36. Macai PSM vs Macai BN. (Kalo tgk video tu, lebih baik pilih macai PSM, sebab macai BN tuh mcm ada simtom turrets.

    Listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen... listen...

    BalasPadam
  37. Listen...listen...listen...listen...listen...listen... Let me speak let me speak let speak..
    The very basis of a forum requires each speaker a turn at expressing their views uninterrupted. As far as I know

    1) grabbing the mic from the floor speaker when said speaker has not finished their speech

    2) evading (not very subtly) the valid questions from the floor speaker

    3) inciting the herd mob to gang up and shame the floor speaker

    4) pulling ranks (degree vs o-levels) rather than returning factual rebuttals

    5) oh, what's with the animal references? Yes, people have problems, so do animals; but this is an open forum on education. "Lari tajuk" a straight F9 grade even for a BM karangan UPSR student.

    6) Offering open bribes to win the audience (to ensure only your message is remembered?)

    7) Using religion to cow the majority of the UG to your point of view.

    And this is in a University. Ever wonder what goes on in parliament? Wow. just w.o.w.

    BalasPadam
  38. AS A HUMAN , EVERYONE HAS RIGHT TO HAVE THEIR OWN OPINION WHETHER ITS RIGHT OR WRONG. WHAT ? BECAUSE WE STILL YOUNG YOU TOLD US TO LISTEN ? OR NOT AWARE OF PROBLEMS MALAYSIA ARE HAVING ?POLITICAL THINGY? CORRUPTION .. OR SNEAKY AGENDAS FOR OUTCOMING ELECTION . WELL I BARELY DONT TRUST NEWS. IM A STUDENT YET I DO NOT AGREED MUCH ABOUT PTPTN FOR FREE CUZ MOST OF US KNOW THE ECONOMIC OF MALAYSIA JUST SO-SO.IT GIVE PAIN OF ASS TO AFFORD PTPTN FOR US. MAYBE ITS HARD BUT IT CAN BE DONE. HOWEVER, FOR SOMEHOW ITS INFURIATES ME ! YOU BERATED HER IN PUBLIC. SOOOOOO BIG OF YOU . WOMAN WITH NO ETTIQUETE. NEXT TIME DONT BE A PANEL IF YOUR PROFESSIONALISM LEFT AT THE ZOO . YOU CALL HER RUDE BUT YOU ARE THE WORST .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Some don't! They involve politic after college. Get the fact right!

      Padam
    2. ' MAYBE ITS HARD BUT IT CAN BE DONE. ' WHAT FACT THAT YOU WANT TO HIGHLIGHT HERE ? POLITICS ?? TBH I DONT CARE BOUT POLITIC SHITS OR YOUR WUTSOEVER UNSTATISFACTION. MY COMMENT CRITICIZED THAT PANEL PROFESSIONALISM. ITS PITY YOU SEES IT MORE TO POLITIC WAY .

      Padam
  39. SOSIALIS!! AUTA ITU FAKTA. CAI PR TAK BOLEH HADAM. KAHKAHKAHKAH!

    BalasPadam