Sabtu, 10 Mac 2012

Breaking news !!! Peguam Badan Bertindak Selamatkan Madrasah Salihah tarik diri

Berita yang baru diterima dari Kedah, Peguam yang mewakili Badan Bertindak Madrasah Salihah telah menarik diri dari kes membabitkan Madrasah Salihah Kanchut pada 2 hari lepas


Ahmad Rusydi Md Nor (tengah) dikatakan menarik diri di saat akhir selepas writ saman dikeluarkan dan ada khabar mengatakan harga penarikan dirinya hanya berharga 60 ribu.

Adakah peguam muda yang berumur 29 tahun ini sanggup mengadai maruah islam hanya kerana 60 ribu ringgit.

Dan ada mengatakan peguam tersebut ada mengadakan perjumpaan dengan pemaju projek bagi sesuatu habuan supaya menarik diri dari kes tersebut walaupun pada kenyataan awalnya beliau mengatakan terbabit dengan komitmen lain.

P/S: Kalau macam ni rupanya peguam Melayu yang jual maruah demi wang ringgit baik tak payah jadi peguam

Reaksi:

6 ulasan:

  1. Orang jd peguam pun sebab tahu karier peguam boleh dapat $$$$$$$$$$ banyak!! Kalo x caye tanya la prg Felda yg kena tipu dek peguam... Ha ha ha ha ha ha ha!!

    BalasPadam
  2. Bodoh..sbb duit yg ckit sggup jual agama...klu d byr 600 juta ok la gak...

    BalasPadam
  3. Mustahil la tarik diri dari kes kontoversi macam ni sebab orang bayar. Selalu peguam melayu kena macam ni, loye fee orang tak bayar tapi nak suruh buat kerja macam2.mana boleh bro!!! Tak tolong kesian tp bila tolong macam melepaskan anjing tersepit. kat lawyer kapir reti pulak puak2 ni bayar walaupun bawak kes macam sial.

    BalasPadam
  4. Ye ke kes ni dah di saat akhir? yang aku baca paper lambat lagi.nampak sangat tipu ni. aku setuju dengan anon apr 14,2012 10:45 pm. Mana ada lawyer tu nak buat keje tak bayar duit. cuba suruh orang yang kutuk tu pegi keje free dengan lawyer tu tanpa gaji, agak2 dorang nak tak? Cakap tak serupa bikin la korang ni. Nak ambil berita pun siasat la kesahihan dulu.bukan main tangkap muat je.mcm mana orang nak hormat blogger macam tu.

    BalasPadam
  5. Sebab tu la orang marah sangat kat umno bawah-bawah ni, buat kerja tapi duit tak mau bayar walaupun ada duit. camtulah kontraktor melayu kat kampung aku kena, ada yang sampai bankrap. Dah la bankrap, kena perburuk pulak tu padahal perkara yang sebenarnya sebab umno bahagian tak bayar dia. Kalau selalu dok buat mcm ni mmg orang benci umno.kesian kat dato seri najib kerja teruk2 tapi dajal2 kat bawah ni dok aniaya org melayu.

    BalasPadam
  6. nampak sangat bohong. aku masak sangat pasal kes lawyer tarik diri ni. 20 tahun aku keje pejabat lawyer. Dulu bos aku kadang-kadang sebulan sampai dua tiga kali tarik diri sebab client tak bayar. Gila punya keje kalau tak bayar, dengan gaji kami semua sangkut nanti. Tapi client melayu ni kalau pi kat lawyer cina dan india laju je diaorang bayar,memang sial betul.

    BalasPadam