Isnin, 19 Mac 2012

Wajib Baca !!! Khalid pergi London jumpa pakar isu air sedangkan HQ pakar tersebut berada di KL


Pelik tetapi benar... Kenapa Khalid pergi jauh-jauh sampai ke London akhirnya hanya berjumpa dengan pakar yang mempunyai pejabat disini.

Petikan dari Bernama

SHAH ALAM - Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim telah mengadakan perjumpaan dengan pengendali air antarabangsa dari Perancis dan United Kingdom (UK) untuk mendapatkan padangan mereka tentang kecekapan pengurusan air bagi mewujudkan model penstrukturan semula bekalan air di Selangor.

Abdul Khalid berkata kedua-dua pengendali itu, Suez Environment dari Perancis dan Wessex Water dari UK, menyuarakan kesediaan mereka untuk berkongsi kepakaran dalam pengurusan air bagi memastikan model yang akan digunakan Selangor bukan saja cekap dan berkesan, tetapi juga menawarkan tarif yang berdaya saing.

"Kebuntuan dalam rundingan negeri ini untuk mengambil alih industri perkhidmatan air daripada pemegang konsesi seperti yang tuntut oleh Akta Perkhidmatan Air 2006, tidak seharusnya menyekat negeri ini daripada membuat persiapan yang relevan.

"Model penswastaan yang ada sekarang tidak membawa sebarang penambahbaikan kepada industri, yang kini dilanda pelbagai masalah, termasuk sistem perancangan dan pengurusan air yang tidak bersifat holistik, struktur kawal selia yang tidak berkesan, operasi yang tidak cekap dan jumlah air bukan hasil yang tinggi kadarnya.

"Oleh itu, kami gembira apabila pakar berkenaan bersedia berkongsi pengetahuan teknologi mereka dengan kami," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Kenyataan itu bagaimanapun tidak menyebut tarikh pertemuan itu diadakan.

Abdul Khalid berkata pertemuan dengan Suez Environment berlangsung di Marseille, Perancis, yang diketuai naib presiden eksekutif kanan penyelidikan penyelarasan air dan pembangunannya Bernard Guirkinger.

Di London, beliau mengadakan pertemuan dengan pengerusi eksekutif Wessex Colin Skellett dan Dave Elliott, pengarah perancangan dan pengurusan asetnya, untuk berbincang tentang pentingnya pengurusan air dibuat secara holistik.

Abdul Khalid berkata sebarang kerjasama dua hala antara dua pengendali air antarabanagsa itu akan mengikut proses yang telus dan bertanggungjawab untuk memastikan wujudnya perkhidmatan yang sepadan dengan nilai wang.- Bernama

Adakah berbaloi pergi hingga ke london hanya kerana ingin berjumpa dengan Wessex Water?

Wessex Water merupakan syarikat milik penuh YTL Coporation yang beribu pejabat di Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, 11 November 2006

YTL's wholly-owned utilities company, Wessex Water has been named Britain's top water and sewerage company. A report by industry regulator Ofwat revealed that Wessex Water is the only business to receive the maximum 7 stars for customer services for the second successive year.

Wessex Water was delighted to be named the country's top water and sewerage company. It follows Tuesday's release of industry regulator Ofwat's report on company performance across the last year in which Wessex Water achieved outstanding scores across the board.

The report makes positive reading for customers, revealing that Wessex Water is the only business to receive the maximum seven stars for customer services for the second successive year.

YTL Group managing director, Tan Sri (Dr) Francis Yeoh, said, "As owners of Wessex Water, we are most pleased with the company's achievement, especially with YTL's role in providing stability and certainty to the business. This achievement is further evidence that YTL stands for world-class service performance. It is part of our DNA.

"I thank our Lord Jesus for His blessings for providing the company with the wisdom, the values and the intellectual capital to achieve this."

Wessex Water chairman Colin Skellett said: "I am delighted that Ofwat has identified us as the top water and sewerage company for operational performance and customer service. Our staff have worked extremely hard to achieve this fantastic result for the business and thanks is due to them.

"I believe it is absolutely essential that our customers receive the very best quality of service and excellent value for money from all areas of Wessex Water. We try very hard and whilst we do not always get it right we will continue to seek ways to further improve our services.

"We have made an excellent start to our five year investment programme, meeting or exceeding all of our first year's targets, and this will enable us to continue to deliver even greater benefits for customers and the region's environment."

Every year Ofwat measures the performance of all water and sewerage companies in the areas of water supply, sewerage services, customer services and environmental impact. Out of a maximum 438, Wessex Water scored 416 points, an increase of eight on last year and the highest score in the country.

Mr Skellett continued: "What this means to customers is that we have fewer properties than ever before at risk of low pressure, sewer flooding, or unplanned interruptions.

"We continue to meet our leakage targets and in a summer marked by drought in some parts of the south, the careful management of our water resources has meant we once again avoided water restrictions - that's 30 years since our customers last experienced a hosepipe ban.

"Wessex Water is committed to delivering high standards of customer service and this is shown by the fact we are the only water and sewerage company to have received a seven star rating for customer services two years in a row. Wessex Water customers receive some of the highest quality standards in the UK and that means among the best in the world."

Last year, Wessex Water achieved 100% in several areas of customer service - 100% of billing contacts were answered within five days, 100% of written complaints were answered within 10 days, 100% of metered customers received a bill based on a meter reading.

In other customer service areas, the number of properties at risk of low water pressure fell to 196 from 224. And last year just eight properties experienced a supply interruption of greater than 12 hours, down from 58 the previous year.

Alleviating sewage flooding is one of Wessex Water's key goals and during the past year the number of properties at risk of this fell from 453 to 348, while the number of properties which actually experienced sewer flooding was 89, down from 131.

Wessex Water is now in the second year of its five-year ?800m investment programme. By 2010, the company aims to have provided first time sewerage schemes to 19 communities, carried out major improvements at Poole sewage treatment works and completed a ?25m rebuild and upgrade of Maundown water treatment works near Taunton.

About Wessex Water
YTL Power International bought Wessex Water in May 2002. Wessex Water is one of the 10 regional water and sewerage companies in England and Wales. We cover an area in the south west of England that includes Bristol, Dorset, Somerset, most of Wiltshire and parts of Gloucestershire, Hampshire and Devon. Sumber


Khalid jauh-jauh tapi jumpa orang yang payroll bawah YTL jugak....

P/S: Apsal tak jemput je pakar datang sini ke saje nak berjalan sampai London hehehe

Reaksi:

1 ulasan:

  1. Nak menyondol macam Al Juburi jgk la tu...

    zoRRo...

    BalasPadam