Selasa, 31 Januari 2012

Gempar !!! Parasit PAS dikenal pasti


Buat kali pertama, bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali mendedahkan pemimpin Pas yang selama ini dianggap ‘parasit’ dengan menamakan Timbalan Pesuruhjaya Pas III negeri, Khalid Samad sebagai individu terbabit.

Beliau yang dilucutkan jawatan Exco Hal Ehwal Islam negeri pada 13 Januari lalu mendakwa, Ahli Parlimen Shah Alam itu sering dilihat menyebarkan fahaman yang tidak menyebelahi Islam selain merupakan individu paling lantang menentang usahanya untuk melarang penjualan minuman keras di kedai-kedai runcit di kawasan penempatan majoriti orang Melayu.

Hasan berkata, Khalid juga beria-ia mengkritik Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ketika agensi agama itu menyerbu sebuah premis yang dikatakan sebagai Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) meskipun pihak berkuasa menerima maklumat mengenai penganjuran satu majlis yang bermatlamat bagi menyelewengkan akidah umat Islam di negeri ini.

“Saya tidak hairan sekiranya usaha-usaha itu ditentang oleh pemimpin DAP mahu pun pemimpin bukan Islam dalam PKR, tetapi saya sangat hairan apabila ia ditentang hebat oleh Khalid Samad yang bertanding atas tiket Pas.

“Sebab itu saya hendak ingatkan pengundi di Shah Alam agar jangan beri satu undi pun kepada dia (Khalid) pada pilihan raya umum akan datang kerana dia adalah pengkhianat kepada akidah umat Islam,” katanya ketika berucap pada program Bicara Memurnikan Akidah Ummah di Dewan Rukun Tetangga Seksyen 17 di sini malam ini.

Program itu dihadiri lebih 1,000 orang termasuk bekas Ketua Penerangan Pas Selangor, Hasan Basri Mohd. dan bekas Timbalan Dekan Fakulti Ekonomi Universiti Islam Antarabangsa (UIA), Datuk Aidit Ghazali.

Hasan berkata, pihaknya sedang dalam perancangan untuk menubuhkan sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bertujuan untuk mempertahankan Islam, Melayu dan institusi diraja di negara ini.

Kata beliau, pertubuhan yang akan dikenali sebagai Jati itu akan menggabungkan beberapa NGO lain yang turut mempunyai perjuangan sama selain individu yang berminat untuk menyertainya.

“Pertubuhan itu dijangka dilancarkan pada 21 Februari di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) dengan sasaran penyertaan seramai 100,000 keahlian.

“Matlamat kami adalah untuk mewujudkan jaringan ketiga iaitu sebagai pengimbang kepada parti pemerintah serta parti pembangkang dalam mempertahankan Islam, Melayu dan Raja Melayu (IMR) di negara ini,” jelasnya.

Dalam pada itu, Hasan Basri berkata, penyebaran fahaman ‘Anwarism’ kini semakin merbahaya kerana ia jelas bersifat sekular dan liberal yang bercanggah dengan ajaran Islam sebenar.

“Sebagai contoh, demi untuk kuasa dan mendapat sokongan negara Barat, Anwar (Datuk Seri Anwar Ibrahim) sanggup mengiktiraf sebuah negara haram Israel yang sejak sekian lama melakukan kekejaman terhadap umat Islam di Palestin.

“Selain itu, atas nama hak asasi manusia, Anwar juga bersungguh-sungguh menganggap Seksyen 377B (Kanun Keseksaan) yang melarang seks gay dan lesbian sebagai lapuk serta tidak lagi relevan dan sebab itulah saya kata fahaman ‘Anwarisme’ ini merbahaya kepada umat Islam di negara ini,” tegasnya.

Aidit pula mengingatkan umat Islam di negara ini supaya taksub hanya kepada Allah dan bukannya kepada seseorang pemimpin mahu pun organisasi kerana ia adalah tuntutan Islam.-UM.

Sumber: Umno Kuala Selangor

P/S: Hmmm tak hairan la pun memang geng bas sekolah dengan DAP.

Wajib Baca !!! Asas penubuhan negara Israel dari Palestin



Penubuhan Negeri Israel.
Dari segi fakta sejarah, Bumi Palestine adalah kepunyaan Yahudi Arab daripada zaman Nabi Yaakub lagi (cucu Nabi Ibrahim) tetapi telah diserahkan sebahagiannya kepada Yahudi Zionis(diatas kehendak Persekutuan Zionis) oleh Empayar British, semasa Palestin dijajah oleh British, melalui Deklarasi Balfour pada 1917. Kemudian keahliannya dipersetujui oleh PBB selepas penubuhan.


Berikutan kekalahan Empayar Uthmaniyyah dalam Perang Dunia I, pihak British mengambil alih kawalan ke atas Palestin. Pada bulan November 1917, kerajaan British mengeluarkan Deklarasi Balfour, mengumumkan hasratnya untuk memudahkan "penubuhan di Palestin rumah nasional untuk orang Yahudi." Pada tahun 1922, Liga Bangsa yang diberikan Britain mandat ke atas Palestin yang termasuk, antara lain, peruntukan yang menyeru penubuhan tanah air Yahudi, memudahkan imigresen Yahudi dan menggalakkan penyelesaian Yahudi di atas tanah.
READ HERE


Siapakah Rothschild?

The Rothschilds telah mengawal dunia untuk masa yang sangat lama, pengaruh mereka sampai ke dalam banyak aspek kehidupan seharian kita, sebagaimana yang didokumentasikan dalam garis masa yang berikut. Walau bagaimanapun, sebelum anda pergi ke garis masa, sila baca pengenalan ini, yang tidak ternilai akan memberitahu anda siapa Rothschilds yang merupakan penentang seperti yang didakwa.

Rothschilds mendakwa bahawa mereka adalah Yahudi, sedangkan pada hakikatnya mereka adalah Khazar. Mereka adalah dari negara yang dipanggil Khazaria, yang menduduki tanah yang dikunci antara Laut Hitam dan Laut Kaspia yang kini kebanyakannya diduduki oleh Georgia. Sebab Rothschilds mendakwa menjadi Yahudi Khazar di bawah arahan Raja, ditukar kepada kepercayaan Yahudi pada 740 AD, tetapi kursus yang tidak termasuk menukarkan Mongolia Asiatic gen mereka kepada gen orang-orang Yahudi.


Anda akan mendapati bahawa kira-kira 90% orang di dunia hari ini yang memanggil diri mereka orang-orang Yahudi sebenarnya Khazar, atau seperti yang mereka suka dikenali, Ashkenazi orang-orang Yahudi. Orang-orang ini dengan disedarinya terletak kepada dunia dengan dakwaan mereka bahawa tanah Israel mereka oleh hak kelahiran, sedangkan pada hakikatnya tanah air mereka yang sebenar adalah lebih daripada 800 batu jauhnya di Georgia.


Jadi, masa depan anda mendengar Perdana Menteri Israel bleating tentang penganiayaan yang kononnya orang-orang Yahudi, pertimbangkan ini, tiap-tiap Perdana Menteri Israel itulah Yahudi Ashkenazi. Oleh itu apabila semua ini Perdana Menteri telah memihak Barat bagi penubuhan semula tanah air Yahudi, mereka telah dengan disedarinya sengaja berdusta kepada anda, kerana mereka tidak pernah menjadi sebahagian dari rantau itu, dan mereka tahu, kerana ia adalah mereka yang diri mereka Ashkenazi orang-orang Yahudi. READ HERE


Empire Rothschild kemudian memperkenal System Bretton Woods utk menakluki dunia melalui perbankan, kewangan & ekonomi.


1944 : Pada 6 November Tuhan Moyne, Menteri Residen British di Timur Tengah telah dibunuh di Kaherah oleh dua orang ahli kumpulan pengganas Yahudi, Geng Stern, yang diketuai oleh Perdana Menteri pada masa depan Israel, Yitzhak Shamir. Beliau juga bertanggungjawab untuk percubaan pembunuhan terhadap Harold MacMichael, Pesuruhjaya Tinggi Mandat British Palestin, ini tahun yang sama.


Menariknya, beliau juga mastermind kepada pembunuhan lain yang berjaya tahun ini menentang wakil Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di Timur Tengah, Count Folke Bernadotte yang, walaupun dia telah memperolehi pelepasan bersama 21,000 banduan dari kem Jerman semasa Perang Dunia II, telah dilihat oleh Yitzak Shamir dan rangkaian pengganasnya sebagai anti-Zionis.


Di Bretton Woods, New Hampshire, dua lagi bank-bank dunia Rothschild diwujudkan, iaitu Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) dan Bank Dunia.

Sistem Bretton Wood
Sejak akhir Perang Dunia II, dolar Amerika Syarikat (AS) telah menikmati kedudukan yang unik dan berkuasa dalam perdagangan antarabangsa. Tetapi mungkin tidak lagi.


Sebelum menaiki kapal terbang pada hari Sabtu untuk bertemu dengan Presiden George W. Bush, Presiden Perancis Nicolas Sarkozy mengisytiharkan, "Eropah mahu. Eropah menuntut ia. Eropah akan mendapatkannya." ‘Ia’ sini ialah reformasi kewangan global, dan ternyata Sarkozy tidak perlu menunggu lama. Hanya beberapa jam selepas mesyuarat tertutup mereka telah selesai, Bush dan Sarkozy, bersama-sama dengan Presiden Suruhanjaya Eropah Jose Manuel Barroso, mengeluarkan kenyataan bersama mengumumkan bahawa sidang kemuncak itu akan diadakan bulan depan untuk merangka apa yang Barroso panggilan "perintah kewangan global yang baru."


Susunan lama kewangan global, adalah, lama. Ditubuhkan pada tahun 1944 dan dinamakan sempena bandar New Hampshire di mana perjanjian telah disediakan, sistem Bretton Woods mewujudkan asas antarabangsa bagi bertukar-tukar satu mata wang untuk lain. Ia juga membawa kepada penciptaan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) dan Bank Antarabangsa bagi Pemulihan dan Pembangunan, kini dikenali sebagai Bank Dunia. Badan yang direka untuk memantau kadar pertukaran dan meminjamkan mata wang rizab untuk negara-negara dengan defisit perdagangan, yang kedua untuk menyediakan negara-negara kurang membangun dengan modal yang diperlukan - walaupun peranan setiap institusi telah berubah dari masa ke masa. Setiap satu daripada 44 negara-negara yang menyertai perbincangan ini menyumbang yuran keahlian, pelbagai, untuk membiayai institusi-institusi ini; jumlah sumbangan setiap ditetapkan keupayaan ekonomi sesebuah negara dan menentukan bilangan undi.


Operasi Bretton Woods melalui Institusi yg sah ialah World Bank (IBRD & IDA), IMF, IFC dan institusi regional.Asia Development Bank, Africa Development Bank, Europe Bank of Reconstruction and Development (banyak di guna pakai oleh negara2 ex Eastern Block) dan Inter-American Development Bank Group (negara America Latin).
Dan kita pernah terperangkap dalam Sistem Bretton Wood anjuran Rothschild pada
1958 melalui Project Hydro Electric di Cameron Highlands. Setahun selepas Merdeka, kita telah dijajah dari segi ekonomi.


Tun Dr Mahathir Mohamad telah diramalkan akan kembali kepada Bretton Woods melalui gaya pertukaran matawang tetap dalam tahun tahun yang akan datang sebagai pusingan yang berulang-ulang kepada pelonggaran kuantitatif (QE) oleh Amerika Syarikat dan lain-lain ekonomi besar yang telah memberikan kadar pertukaran bermakna.


Kita perlu membina bank data maklumat mengenai bagaimana Israel bermula. Maka kita akan tahu bagaimana dunia telah dikawal oleh Zionis melalui Rothschild sejak 4 abad yang lalu dan bagaimana Malaysia mencuba sedaya upaya untuk keluar daripada"New Order Rejim ". Tetapi sekarang ia seolah-olah Parlimentarian kita sendiri cuba untuk membuat ‘U Turn’ besar, untuk membawa kembali dari mana kita bermula.


Di bawah ialah Balfour Declaration oleh Empire British yg membentuk negara Israel daripada Palestin untuk menuhi kehendak Persekutuan Zionist (Federation of Zionist). Petikan deklarasi menyebut ;

“Pandangan Kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia terhadap penubuhan baik di Palestin, rumah satu negara untuk orang Yahudi, dan akan berusaha untuk memudahkan pencapaian objek ini, yang jelas difahami bahawa tiada apa yang boleh menjejaskan hak-hak sivil dan agama, masyarakat bukan Yahudi sedia ada di Palestin, atau hak-hak dan status politik yang dinikmati oleh orang-orang Yahudi di mana-mana negara lain ".





Lebih kurang sama dengan kenyataan akhbar Anwar Ibrahim ;

"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians."

Tapi apa yg terjadi, pencuri masuk rumah orang dan memaksa tuan rumah memberi hak kepadanya (pencuri). Mungkin ini yg dikatakan Hak Asasi Manusia.

Sumber: politicianissuck.blogspot.com


P/S: Mari kita berdoa agar saudara kita di Palestin merdeka dari cengkaman rejim zionis

Isnin, 30 Januari 2012

Panas !!! Siapa yang perlu diselamatkan sebenarnya? Orang yahudi ker Orang Islam Palestine?


Seorang pemimpin Melayu Islam boleh berkata menyokong penuh usaha melindungi keselamatan Israel

Petikan dari Bernama

KUALA LUMPUR - Duta Palestin ke Malaysia Abdelaziz Abughoush menyifatkan sebagai "pelik dan ganjil" kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam temubual dengan Wall Street Journal bahawa beliau menyokong penuh usaha melindungi keselamatan Israel.

"Kami terkejut dan terperanjat dengan kenyataan pelik itu bahawa beliau menyokong keselamatan Israel," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Abughoush berkata oleh kerana Palestin menjadi isu utama bagi semua umat Islam, dan Malaysia pula menjadi pendokong utama sokongan terhadap perjuangan rakyat Palestin, maka adalah pelik dan ganjil apabila seorang pemimpin beragama Islam dari negara ini membuat kenyataan demikian.

"Kami tak tahu siapa sebenarnya yang memerlukan perlindungan keselamatan kerana hakikatnya Israel memiliki lebih 200 jenis senjata nuklear serta
angkatan tentera yang dilengkapi senjata canggih.

"Kami tidak pasti adakah jaminan keselamatan perlu diberi kepada penakluk atau rakyat Palestin yang ditakluki, yang ditindas saban hari serta berdepan dengan tindakan yang bercanggah dengan undang-undang dan perbuatan tidak berperikemanusiaan oleh kumpulan penakluk, yang mencabuli undang-undang kemanusiaan dan antarabangsa serta tidak menghiraukan usaha masyarakat antarabangsa untuk mewujudkan keamanan dan kestabilan di Timur Tengah," katanya.

Abughoush mengucapkan terima kasih kepada Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman kerana menyatakan pendirian kerajaan Malaysia tentang perkara itu.

"Kami yakin kerajaan dan rakyat Malaysia yang berbudi tinggi akan terus memberi sokongan padu kepada rakyat Palestin serta perjuangan suci mereka," katanya.

Dalam kenyataannya pada Ahad, Anifah berkata tindakan yang disifatkan oleh Israel sebagai langkah yang perlu diambilnya untuk memelihara keselamatan negara itu termasuk melancarkan serangan besar-besaran terhadap Gaza; menangkap dan menahan rakyat Palestin tanpa bicara; membunuh rakyat Palestin termasuk pemimpin mereka melalui serangan misil dan bom; dan melaksanakan dasar bersifat menindas dan menekan rakyat Palestin seperti merampas rumah mereka dan membenarkan rakyat Israel membina penempatan haram di tanah milik penduduk Palestin.

Beliau berkata kerajaan Malaysia bukan saja tidak pernah menyokong sebarang tindakan-tindakan itu, malah berganding bahu dengan masyarakat antarabangsa untuk mengkritik dan mengutuk sekeras-kerasnya tindakan tersebut yang jelas mencabuli undang-undang antarabangsa.- Bernama


P/S: Adakah negara kita bakal ada kedutaan Israel jika orang ni menjadi Perdana Menteri?

Khamis, 26 Januari 2012

Wajib Baca !!! AUKU masih relevan bagi Mahasewel sasau

Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) tetap relevan kepada orang yang tidak tahu menjaga diri dan tidak menghargai peluang yang harus digunakan sebagai seorang mahasiswa, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau berkata kerajaan tidak pernah melarang sekiranya mahasiswa ingin mengadakan sebarang debat dalam kawasan universiti tetapi yang hendak dikawal adalah perbuatan mereka berkempen secara melampau.

"Yang kita larang adalah tindakan nak pergi kempen di sana sini. Orang bayar duit kepada kita. Kita belajar menggunakan orang lain, jadi kena bertanggungjawab dengan orang yang bekalkan kita dengan wang supaya belajar betul-betul.

"Kemasukan (ke universiti) kebanyakan pelajar Melayu bukan kerana pencapaian tinggi, (dan) kalau tak kerja kuat mereka akan ke belakang," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sesi Bicara Tokoh bersama beliau sempena Tahun Koperasi Antarabangsa 2012 di sini hari ini.

Dr Mahathir berkata mahasiswa seharusnya menumpukan perhatian sepenuhnya terhadap pelajaran, dan selepas tamat pengajian dan mempunyai pekerjaan serta pendapatan sendiri, barulah mereka bebas melakukan apa saja.

"Kita fikir (jika) tak demonstrate (berdemonstrasi) tak boleh jadi ahli politik yang baik. Saya dulu takdak demonstration pun tapi boleh jadi ahli politik yang ada kebijaksanaan juga," katanya.

Beliau berkata lebih menyedihkan ialah yang sering terlibat dengan demonstrasi membantah Auku adalah mahasiswa Melayu, manakala kaum lain tidak melakukan perkara itu.

"Saya bukan rasis tapi budak Melayu ini kelulusan tak tinggi, orang inilah yang nak sangat hapuskan AUKU. AUKU tidak relevan kalau kita tahu menjaga diri," katanya. - Bernama


P/S: AUKU memang relevan untuk Mat Sondol langgar pagar.

Rabu, 25 Januari 2012

Gempar !!! Lepas semua fitnah gagal kini permainan video pula jadi sasaran


Terbaru, pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab telah cuba mewujudkan satu permainan yang dinamakan "Aku Jimat" yang meletakkan watak utama permainan tersebut dengan kartun mirip seperti DS Rosmah Mansor. Kartun berkenaan yang dipercayai diilhamkan dari watak isteri Perdana Menteri, DS Rosmah Mansor. Permainan versi 1.1 Aku Jimat boleh didapati di App Store sejak 17 Januari lalu untuk pengguna alat elektronik Apple sepert iPod, iPad dan iPhone. Ia memaparkan watak kartun yang mirip Rosmah, termasuk gaya rambutnya. Permainan ini mengajak pengguna supaya ‘menyimpan wang’ untuk membolehkan mereka ‘membeli-belah’.

Menurut pengusaha permainan Antartica Group, permainan ini kononya adalah 'untuk mendidik anak-anak kepentingan menabung' sejak kecil dan 'lebih awal jika seseorang berjimat maka, lebih banyak yang dapat dikumpulkan'. Boleh belajar cara cara menabung sejak dari kecil kemudiannya boleh beli cincin berlian $24juta, beg birkin, rumah banglo, kereta mewah dan sebagainya.


Dengan tabung berbentuk seekor kucing, pemain dikehendaki menyambut duit syiling bernilai US$1000 (RM3,100) setiap satu yang digugurkan bagi membuat pembelian - sama ada sebuah rumah bernilai US$5,000,000 (RM15,000,500) atau kereta berharga US$300,000 (RM10,000). Pengguna juga boleh membeli mana-mana sembilan beg tangan yang ditawarkan, bernilai antara US$ 9,000 hingga US$ 110,000 (RM27, 900 hingga RM440,000) atau juga cincin berlian bernilai US$ 24 juta (RM74 juta). Setiap syiling bernilai $1,000 tetapi jika seseorang itu bernasib baik, jongkong emas bernilai $1,000,000 akan digugurkan.


Pemain bagaimanapun mesti berhati-hati untuk mengelakkan diri mereka daripada terkena bom. Ini kerana bagi setiap kali mereka terkena bom, tambahan umur setahun akan dimasukkan kepada pemain dan seseorang dipaksa untuk 'bersara' pada usia 99 tahun.



Pelbagai dakyah halus digunakan untuk memaparkan imej negatif isteri Perdana Menteri, kononnya beliau adalah seorang yang boros. Terbaru adalah melalui satu permainan interaktif. Ini secara langsung atau tidak akan memberi sedikit sebanyak impak kepada imej Perdana Menteri. CTS menyarankan agar sudah sampai masanya DS Rosmah Mansor menyaman pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab seperti di atas, bagi memberi pengajaran ke atas tindakan melampau mereka itu.

Sumber: Cucu Tok Selampit

P/S: Macam-macam. tengok pada karakter serta item-item dalam permainan tersebut memang ditujukan terus kepada Datin Seri Rosmah.

Selasa, 24 Januari 2012

Wajib Baca !!! Penjelasan isu pergaduhan jalan kebun


Kisah Benar Pergaduhan Di Jalan Kebun

Pada Sabtu malam Ahad yang lepas telah berlaku satu pergaduhan yang melibatkan pertubuhan haram hindraf dengan penduduk-penduduk kampung Jalan Kebun, Klang.

Izinkan kami menerangkan kepada anda apa yang sebenarnya berlaku dan punca kepada masalah tersebut.

Kampung Jalan Kebun

Kampung berkenaan terletak bersempadan antara Shah Alam dan Klang.
Penduduknya 6000 orang dan 100 % melayu.

Penduduk mempunyai semangat persaudaraan serta kejiranan yang tinggi dan tidak berpecah belah walaupun berbeza fahaman politik.

Masjid sentiasa ‘hidup’ dengan aktiviti dan solat berjemaah sentiasa ramai walaupun pada waktu Zuhur dan Asar pada hari bekerja.

Penduduknya sangat sensitif dalam soal agama dan bangsa sejak zaman-berzaman.

Majlis

Ketua Cabang PKR Rembau, Badrul Hisham Shahrin telah menganjurkan satu majlis ceramah yang dinamakan Tamatkan Rejim Umno dan juga kempen ABU (Asal Bukan Umno) di Dewan MBSA Kampung Jalan Kebun.

Pertubuhan haram hindraf dan Pas turut sama terlibat dalam menjayakan program berkenaan.

Penganjuran program tidak dimaklumkan kepada pihak polis.

Kampung Jalan Kebun terletak dalam Dun Sri Muda yang mana wakil rakyatnya adalah dari parti PKR. Adun berkenaan juga tidak dimaklumkan tentang penganjuran program tersebut oleh Badrul Hisham.

Punca Pergaduhan

Seperti yang kita semua tahu, pengikut-pengikut hindraf kurang ajar. Mereka pernah menyerbu majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Perdana Menteri pada tahun 2008.

Mereka masuk ke kampung melayu dan buat seperti kampung mereka. Langsung tidak tahu untuk menghormati adat dan agama orang lain. Bukan setakat tidak tahu hormat, malah mereka melakukan provokasi terhadap penduduk kampung pula.

Pada jam 7.30 malam iaitu pada waktu Maghrib, penyokong-penyokong hindraf berkumpul di tepi jalan di hadapan dewan tempat ceramah diadakan dalam keadaan bersorak dan menjerit-jerit sambil mengibarkan bendera hindraf.

Gelagat mereka telah mengundang kemarahan penduduk kampung kerana mereka tidak menghormati waktu Maghrib serta penduduk sekitar.

Penduduk memberi amaran , tetapi mereka tidak mengendahkannya. Berita tersebut tersebar ke serata kampung. Berduyun-duyun penduduk kampung datang ke dewan berkenaan. Berlaku pertengkaran dan cabar mencabar yang membawa kepada pergaduhan.

Sewaktu pergaduhan berlaku Badrul Hisham selaku penganjur utama menyembunyikan diri. Selepas semuanya selesai barulah dia muncul dengan berlagak sebagai seorang hero.

Ulasan Peristiwa

Dalam hal ini kesalahan perlu diletak diatas bahu penganjur, kerana mereka yang menyalakan api terlebih dahulu.

Pergaduhan tidak akan berlaku sekiranya penganjur tidak memilih lokasi di kawasan yang sensitif. Banyak lagi dewan lain yang ada untuk mereka mengadakan ceramah, tetapi kenapa mereka heret hindraf ke kawasan melayu yang sensitif ? Tidak lain tidak bukan untuk tujuan provokasi.

Pergaduhan juga tidak akan berlaku sekiranya penyokong-penyokong hindraf tidak bersorak-sorak sambil mengibar bendera di tepi jalan pada waktu Maghrib.

Sekiranya Adun Sri Muda dari parti PKR dan pihak polis dimaklumkan terlebih dahulu tentang penganjuran ceramah di kawasan berkenaan, sudah pasti mereka juga akan menghalangnya kerana mereka tahu keadaan tempat tersebut.

Kebiasaannya ceramah-ceramah politik diadakan selepas waktu Isyak. Tetapi di Kampung Jalan Kebun pada hari berkenaan ceramah bermula serentak dengan waktu Maghrib.

Badrul Hisham memang terkenal sebagai seorang kaki provok dan orang yang suka menimbulkan kekacauan. Tidak mustahil dia telah merancang semua itu supaya pergaduhan tercetus kerana ingin mencari publisiti murahan.

Badrul cuba menyalahkan pihak polis dengan menuduh polis lambat bertindak. Selama ini dialah orang yang terkenal dengan sikap suka memaki hamun polis.
Dalam hal ini polis tidak boleh dipersalahkan. Apabila sudah tersepit barulah dia ingatkan polis. Kenapa sebelum anjurkan program dia tidak maklumkan kepada polis ?

Itulah sebabnya penting kebenaran atau permit dari polis sebelum sesuatu program dianjurkan. Tidak lain tidak bukan supaya senang pihak polis bersedia jika berlaku sesuatu yang tidak diingini.

Sifat menghormat-menghormati cuba dicantas oleh penganjur terbabit dengan sengaja menimbulkan provokasi dan menimbulkan kemarahan penduduk kampung.

P/S:Berlambak lagi dewan kat Selangor ni apsal tak buat dekat sebelah ofis Khalid Gagap je lagi luas takde sapa nak kacau...

Langkah keselamatan ekoran kejadian di Kg baru


Beberapa hari lepas kita digemparkan dengan kejadian pecah rumah dan menjadikan kanak-kanak 10 tahun sebagai tebusan oleh seseorang penjenayah di percayai ketagih dadah jenis syabu.

Menurut Sinar Harian

KUALA LUMPUR - Insiden kanak-kanak berusia 10 tahun, Fifi Ramadhani Safruddin, yang dijadikan tawanan selama enam jam oleh seorang lelaki di rumahnya di Kampung Baru di sini kelmarin mencetuskan kebimbangan di kalangan penduduk kawasan tersebut.

Tinjauan Sinar Harian Online mendapati, pintu rumah di sekitar kawasan Jalan Raja Muda Musa dan Jalan Raja Mahmud bertutup rapat ekoran insiden itu, yang menggemparkan banyak pihak.

Selain itu, ketika ditemu bual, rata-rata penduduk mengharapkan agar kawalan keselamatan di kawasan Kampung Baru dipertingkatkan.

Seorang peniaga kedai runcit yang mahu dikenali sebagai Salawati berkata, kejadian seumpama itu tidak mustahil akan berlaku lagi pada masa akan datang.

Justeru, dia meminta agar jawatankuasa penduduk dapat membuat kawalan atau rondaan di kawasan sekitar Kampung Baru.

"Saya mempunyai anak perempuan. Saya takut kerana benda ini boleh terjadi kepada sesiapa sahaja. Penjahat sekarang tidak memilih orang.

“Jadi saya harap tingkatkan kawalan dan saya nasihatkan penduduk sentiasa menutup pintu. Saya juga meminta agar pihak polis turut membuat rondaan," katanya.

Selain itu, seorang peniaga kuih-muih, Rosinah Abu Samah, 47, berkata, dia turut mengharapkan agar kawalan keselamatan di kawasan itu dipertingkatkan walaupun ia agak sukar untuk dilakukan.

Katanya, Kampung Baru mempunyai banyak jalan keluar-masuk dan dia khuatir ia akan menyukarkan pihak yang menjaga keselamatan.

"Saya dah lama tinggal sini. Saya rasa kawalan keselamatan perlu ada. Tetapi di sini banyak jalan keluar, masuk.

"Pergi sana keluar Keramat, sana pula ke Ampang. Jadi saya harap mereka yang membuat kawalan pandai untuk mengawal keselamatan di sini. Yang penting saya juga harapkan agar penduduk akan sepakat menjaga kawasan masing-masing," katanya.

Dalam pada itu, seorang suri rumah, Hasnah Abu Bakar, 50, berkata, dia yang baru tiba dari Kedah terkejut dengan berita yang menimpa jirannya.

Dia turut dinasihatkan oleh anaknya agar sentiasa berhati-hati.

Bagaimanapun, Hasnah berkata, untuk membuat kawalan keselamatan di kawasan sekitar Kampung Baru adalah sukar.

"Cuma saya harapkan agar penduduk sendiri perlu berhati-hati. Saya sendiri terkejut dengan kejadian yang terjadi semalam (kelmarin)," katanya.



Sebagai langkah keselamatan awal, pintu pagar perlu dikunci setiap masa bagi mengelak orang tidak dikenali masuk ke dalam rumah tidak kira pada waktu apa sekali pun.

P/S: Orang yang ketagihan dadah sebagai contoh syabu akan hilang rasa takutnya dan berkemungkinan akan melakukan tindakan radikal seperti perkara yang berlaku sebelum ini. Diharap adik Fifi akan pulih dari trauma yang menimpa dirinya.

Jumaat, 20 Januari 2012

PAS= Parti Adat dan Sukan (Boleh la buat team bola lepas ni)


Ramai betul yang marah dan tidak berpuas hati bila mana PAS Selangor telah di nafikan kredibiliti mereka bahawa selama ini PAS memperjuangkan Islam.

Selepas Datuk Dr. Hassan Ali ditendang dari PAS, beliau juga turut ditendang dari barisan Exco Selangor. Hassan Ali telah memegang jawatan sebagai Exco dan memegang portfolio Hal-Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Instrastruktur dan Kemudahan Awam.

Setelah pemecatan itu, Portfolio Exco Hal-Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Instrastruktur dan Kemudahan Awam perlu diisi segera. Jangkaan bahawa pengganti Hasan Ali adalah dari kalangan PAS adalah benar.

Selepas upacara perlantikan dan mengangkat sumpah Dr Yunus sebagai Exco baru di Selangor bagi menggantikan Dr Hasan Ali yang telah dipecat dari Pas, Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim telah membuat kejutan dengan mengumumkan satu sidang akhbar berkenaan rombakan Exco negeri tersebut.

Kejutan Khalid itu benar-benar telah menunjal-nunjal kepala PAS. Maruah PAS dipijak-pijak. Khalid telah menafikan imej PAS sebagai parti yang memperjuangkan Islam.

Didalam sidang media berkenaan, Khalid mengumumkan Dr. Yunus akan memegang portfolio Adat Resam Melayu serta portfolio Belia dan Sukan manakala Portfolio Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Asas akan dipegang oleh Menteri Besar Khalid Ibrahim.

Khalid memberikan alasan dia tidak lagi mempercayai bahawa Portfolio Hal Ehwal Islam harus diberikan kepada PAS lagi. Penganti Hasan Ali ialah Dr Ahmad Yunus Hairi ADUN Sekijang telah diberikan Portfolio Exco Hal Ehwal Adat Resam Melayu, Belia dan Sukan.

Portfolio hal ehwal Islam telah dibalun sendiri oleh Khalid yang kononnya dia lebih percaya dirinya sendiri menjaga Hal Ehwal Islam berbanding PAS yang kita kenali sebagai parti yang memperjuangkan Islam.

PAS terpaksa memendam rasa dan menangis tak berlagu apabila diperlakukan sebegini. PAS yang sebelum ini mengutuk UMNO tidak memperjuangkan Islam dan mengatakan UMNO sebagai parti yang rasis memperjuangkan Melayu telah dibalas oleh Allah S.W.T atas keceluparan mereka.

Hari ini PAS tidak lagi diberi mandat menjaga kebajikan Islam di Selangor lagi tetapi telah disingkirkan secara halus oleh Khalid dan Pakatan Rakyat.

Persoalannya, mampukah Khalid mengambil tugas yang sebelum ini dipegang oleh Hasan Ali dengan jayanya? Atau rumah urut, sindiket pelacuran, penjualan arak bahkan gejala murtad makin menular hebat di negeri Selangor?

Khalid sendiri meragui PAS itu Parti Islam. Dia juga tak percaya yang PAS boleh memikul tanggungjawab untuk memartabatkan Islam. Walaupun dia sendiri kaki karaoke dan lagu favouritenya Biar Bulan Bicara Sendiri. Memang sendiri la bulan ni akan meroyan.

Seperti yang pernah aku katakan berkali-kali, PAS bukannya Parti Islam. Pada aku, keputusan Khalid itu sesuatu yang sangat sesuai dan tepat sekali dengan melantik Dr Yunus untuk portfolio Adat dan Sukan kerana Dr Yunus memang mewakili PAS (Parti Adat dan Sukan) !

Lepas ni Nik Ajis boleh pergi ROS dan re-register untuk tukar nama Parti kepada Parti Adat dan Sukan. Idea ni aku bagi free je. Tak perlu bayar consultant fee. Puak-puak lebai kera suka benda-benda free ni.

Majulah Adat dan Sukan di Negeri Selangor dibawah PAS (Parti Adat dan Sukan) !!!

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud :Apabila sesuatu urusan diserahkan kepada bukan ahlinya, maka tunggu saat kehancurannya. (Hadis riwayat Al-Bukhari)

Sumber: KitaGempur

P/S: PAS boleh buka team bola lepas ni...hehehehehe

Panas !! Akhirnya Peguam Negara failkan juga permohonan rayuan

Akhirnya Peguam Negara memfailkan juga permohonan rayuan berhubung kes liwat Anwar Ibrahim dan Saiful Bukhari.



UNTUK INFO LANJUT KLIK SINI

P/S: JUSTICE FOR SAIFUL

Khamis, 19 Januari 2012

Wajib Baca !!! Kerajaan Zalim kah?


Assalamualaikum,

Salam bagi pembuka kata.Tujuan surat ini ditulis hanya sebgai luahan ikhlas dari hati ke hati seorang rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan kedamaian.

Setelah mendengar ceramah terutamanya dari Pakatan Rakyat, saya masih tak faham apa yang dikatakan dengan kerajaan ZALIM?.Penat saya berfikir apa yang menyebabkan mereka menuduh kerajaan zalim. Bila saya bertanya kepada mereka apa puncanya kerajaan zalim, mereka mengatakan barang naik,minyak naik,bil naik dan bermacam lagi.

Tetapi berdetik hati kecil saya, apakah sebab itu kerajaan dituduh sebagai zalim.Walaupun saya akui harga barang agak meningkat tetapi Alhamdulilah berkat dari gaji halal setiap bulan yang kecil ini saya mampu menyara anak-anak serta isteri.

Soalan kerajaan zalim masih membelenggu kotak fikiran saya sehingga satu hari kerajaan mengumumkan pemberian Bantuan Rakyat 1 Malaysia kepada rakyat Malaysia yang berpendapatan rendah.

Kemudian saya mendengar ceramah yang dianjurkan oleh UMNO mengenai cara-cara permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia dan siapa yang layak.Ketika itu hati saya berdetik lagi jika kerajaan zalim mengapa perlu diberikan bantuan sebegini.Oleh kerana pendapatan saya yang rendah saya layak memohon bantuan berkenaan.

Pada ceramah tersebut,saya diberi penerangan bukan sahaja Bantuan Rakyat 1 Malaysia tetapi lain-lain bantu kerajaan lain seperti Kedai Rakyat 1 Malaysia,Bantuan persekolahan untuk anak-anak dan bermacam lagi.

Sekali lagi hati saya berdetik mengapa kerajaan yang zalim ini begitu prihatin membantu rakyatnya? Hati saya memberontak ingin mendapatkan penjelasan dari orang di dalam Pakatan Rakyat.

Pada ceramah anjuran Pakatan Rakyat saya bertanya kepada mereka mengapa kata kerajaan zalim sedangkan pelbagai bantuan dihulurkan tetapi jawapan yang saya dapat cukup mengecewakan BANTUAN TU SEMUA GULA-GULA PILIHANRAYA. Cukup mudah jawapan yang diberikan. Begitu mudah mereka menuding jari tanpa alasan yang munasabah.

Kerajaan tidaklah sezalim apa yang dikatakan oleh Pakatan Rakyat,jika kerajaan zalim dah tentu saya dengan gaji yang kecil dengan tanggungan ini tidak mampu hidup didalam negara ini. Saya mampu ada tempat berteduh, pakaian, makanan, dan kenderaan untuk saya berulang alik ke tempat kerja.

Alhamdulilah saya baru sahaja menerima duit Bantuan Rakyat 1 Malaysia dan sedikt sebanyak meringankan perbelanjaan harian saya.

Akhir kata dari saya, bersyukurlah dengan apa yang kita ada jangan satu hari nanti kita tidak mampu menikmati nikmat yang kita dapat hari ini pada hari esok.

Yang Benar,

Mohd Roslan.

Sumber: KitaGempur


P/S: Luahan hati seseorang yang patut kita selami.

Gempar !!! Gaya seluar londeh berasal dari penjara di Amerika dan ada maksudnya tersendiri


Trend memakai seluar londeh boleh dikatakan agak popular diMalaysia khususnya dikawasan bandar.Ia dikatakan trend masa kini yang memperlihatkan seluar dalam sekaligus ia mampu memperlihatkan anda memakai seluar dalam jenama apa.

Tetapi tahukah anda?



Trend pemakaian seluar londeh ini berasal dari dalam penjara di Amerika Syarikat dimana banduan yang ingin mengadakan hubungan seks luar tabii dengan banduan yang lain perlu perlu mengeluarkan isyarat supaya tidak disedari oleh warden penjara jika tidak mereka akan menerima hukuman yang teruk jika perkara ini disedari oleh warden penjara.Jadi dengan melondehkan seluar dan menayangkan punggung, mereka memberi isyarat kepada banduan yang lain mereka sedia untuk mengadakan seks songsang

KLIK SINI UNTUK SUMBER

Tetiba PB terjumpa gambar ni masa tengah melayari internet


P/S: Hahahaha suratan atau kebetulan......

Panas !! Rafizi sedia jumpa Shahrizat di Mahkamah


Nampaknya ketua dalang kepada lembu-lembu PKR akan bersemuka dengan Shahrizat.

Dipetik dari Sinar Harian

SHAH ALAM - Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata, beliau dan Ketua Wanita parti Zuraida Kamaruddin bersedia untuk berhadapan dengan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil di mahkamah.

"Kita akan bertemu di mahkamah," kata beliau dalam satu salah mesej menerusi Twitter petang ini.

Mengulas tindakan saman RM100 juta yang diambil oleh Shahrizat hari ini, Rafizi berkata, "apa-apa pun ia tidak akan menjejaskan hari sayalah. Saya tetap akan pergi menikmati satar di Kemaman esok. Kemungkinan kerutuk lembu juga."

Shahrizat memfailkan saman ke atas kedua-dua pemimpin PKR itu berhubung kenyataan-kenyataan berkenaan projek lembu daging kontroversi yang dikaitkan dengan keluarganya.

Dalam satu lagi mesej, Rafizi berkata, secara politik, keputusan membawa kes itu ke mahkamah adalah tindakan "membunuh diri bagi Shahrizat."

Dalam mesej Twitter sekitar jam 4 petang tadi, katanya, ini kerana pihaknya menantikan pertemuan di mahkamah untuk mendedahkan segala maklumat.

Dilihat merujuk kepada nilai tuntutan, Rafizi berkata: "Kalau Kak Jat (Shahrizat) menang, beliau boleh ambil kereta saya yang murah. Tiada hal."

"Kalau kita orang menang, adakah kami boleh dapatkan kondo-kondo," katanya lagi.


P/S:Perghhhh langsi lu punya statement ke lu takut sebenarnya..

Rabu, 18 Januari 2012

Eksklusif : Rayuan terakhir Bapa Saiful Bukhari


Dengan dua hari lagi sebelum tempoh mengemukakan rayuan kes liwat II berakhir, bapa pengadu kes berkenaan, Azlan Md Lazim bimbang kerana tidak ada sebarang tanda-tanda bahawa Pejabat Peguam Negara akan memfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang memutuskan Anwar Ibrahim tidak bersalah.

Dalam kenyataan akhbar yang disiarkan di blog anaknya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, beliau menyatakan harapan agar Peguam Negara akan memberi kelulusan untuk memfailkan notis rayuan tidak lama lagi.

“Saya sebagai bapa kepada Mohd Saiful Bukhari bin Azlan berharap Tan Sri Peguam Negara sebagai pendakwa raya dapat memfailkan notis rayuan ke atas keputusan Mahkamah Tinggi pada 9hb Januari yang lepas

“Saya sebagai bapa merasa sedikit risau kerana sehingga ke hari ini tiada perkembangan berkenaan pemfailan rayuan tersebut oleh kerana saya percaya tempoh masa untuk memfailkan notis rayuan tersebut hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi,” tulisnya.



Azlan menggesa kepada Peguam Negara agar hak beliau dan anaknya itu diadili sehingga ke peringkat Mahkamah Yang Tertinggi tidak akan diabaikan dan tidak dinafikan.

“Saya juga mohon pihak Peguam Negara agar tidak terpengaruh dengan desakan Majlis Peguam atau mana-mana pihak agar tidak mengemukakan rayuan,” tulisnya lagi.

Walaupun dalam kenyataan akhbar itu, Azlan menyatakan hanya tinggal dua hari untuk membuat rayuan, fakta sebenar ialah pihak pendakwaan mempunyai tempoh sehingga Rabu depan, 25 Januari untuk memfailkan rayuan.

Ini adalah kerana hari Isnin dan Selasa adalah cuti umum sempena Tahun Baru Cina dan pihak pendakwaan diberi tempoh 14 hari jika berhasrat mengemukakan rayuan berhubung penghakiman berkenaan.

Sehingga hari ini, belum ada keputusan muktmad sama ada pejabat Peguam Negara akan membuat rayuan dalam kes liwat II yang penuh kontroversi itu.

Sebelum ini, Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden (kiri) yang mengetuai perbicaraan kes itu berkata pihaknya telah mencadangkan supaya rayuan dibuat.

Ini kali kedua Azlan membuat rayuan - pada 11 Jan, dua hari selepas Anwar dibebaskan, beliau mengadakan sidang media di rumahnya menggesa pihak pendakwaan memfailkan rayuan bagi membela nama baik anaknya dan maruah keluarga mereka yang telah tercemar.

Sabtu lalu, Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail tidak menjawap soalan daripada wartawan apabila diajukan sama ada pejabatnya akan mengemukakan rayuan.

Sumber KL POS

P/S: Dimanakah keadilannya???

Mesti Baca !!! Hak Merayu hanya untuk Anwar sahaja


Tun Dr Mahathir : Hak Merayu Hanya Untuk Anwar

1. Dalam sejarah kehakiman di Malaysia, Anwar menang pertandingan membuat “appeal” atau rayuan terhadap keputusan mahkamah yang dikenakan kepadanya.

2. Selama empat tahun kita tidak dengar lain selain daripada appeal Anwar terhadap keputusan mahkamah berkenaan dirinya dalam kes Saiful.

3. Awal-awal lagi dituntut supaya hakim ditukar kerana kononnya berat sebelah. Dengan itu perbicaraan ditangguh sementara tuntutannya ditimbang oleh mahkamah. Masa berbulan-bulan berlalu kerana mahkamah terpaksa menentukan tarikh untuk mendengar rayuannya.

4. Setelah diputus yang hakim berkenaan boleh dengar rayuannya, ada lagi rayuan yang dikemukakan.

5. Jika keputusan yang dibuat baru-baru ini mendapati Anwar bersalah, percayalah ia akan membuat appeal kepada Mahkamah Rayuan (Appeal Court).

6. Jika Appeal Court bersetuju dengan keputusan Mahkamah Tinggi, maka Anwar akan rayu kepada Federal Court.

7. Jika Federal Court mengesahkan keputusan oleh High Court dan Appeal Court, maka Anwar akan tuntut untuk kesnya dibawa kepada Special Court.

8. Tetapi apabila Anwar didapati tidak bersalah kerana tidak ada corroborating evidence, hak mangsanya untuk membuat rayuan dipertikaikan.

9. Apakah dalam negara ini pembesar pembangkang mempunyai hak istimewa bahawa keadilan hanya berlaku apabila ia didapati tidak bersalah?

10. Apakah dalam negara ini mangsa yang kerdil tidak berhak kepada keadilan sehingga dia tidak boleh merayu untuk didengar oleh mahkamah yang lebih tinggi?

11. Apakah di negara ini keengganan pembesar pembangkang mengangkat sumpah bukan sahaja di masjid dengan menjunjung Al Quran tetapi semasa dibicara dalam mahkamah biasa tidak mempunyai apa-apa makna terutama kepada orang Islam, dan sumpah laknat oleh si kerdil juga tidak boleh diambilkira?

12. Atau apakah menjadi satu daripada perjuangan Pakatan bahawa apa yang disarankan oleh Anwar dalam BBC bahawa undang-undang negara ini sudah lapok dan perlu ditukar kepada kebebasan untuk meliwat mengikut liberalisme Barat?

Sumber AIDC

P/S:Dimanakah keadilannya??

Gempar !!! Mahasewel geram tak dapat gantung pocong kat PWTC


Pada awalnya patung pocong ingin diletakkan pada tiang PWTC tetapi apabila tahu mereka ditunggu oleh beberapa orang 'Panglima Ludah' terus hasrat unutk menyondol PWTC dibatalkan

Demi melepaskan geram dengan patung pocong tadi diletakkan dihadpan Pejabat PAS Jalan Raja Laut.

Apa benda la budak-buadk ni nak buat ko dah tak keje lain ke budak sosialis. DAh kene gantung 3 sem tu buat la keje amal ke, keje part time jadi coffe boy ke.

P/S:Ssh nak ckp dengan orang yang dah tuli ni.Nasib tak sampai 20 orang yang join hahahahaha

Selasa, 17 Januari 2012

Eksklusif : Azwan Ali berdamai dengan Ummi Hafilda dan laporan polis yang dibuat Ummi Hafilda akan ditarik balik


Melalui Press Conference yang baru tamat sebentar tadi Ummi Hafilda akan menarik laporan yang dilakukan kepada abangnya Azwan Ali.

Menurut Sinar Harian

KUALA LUMPUR - Umi Hafilda Ali akan menarik balik laporan polis yang dibuat terhadap abangnya, Azwan berhubung ugutan bunuh yang diterima melalui mesej Twitter sebelum ini.

Umi Hafilda berkata, beliau mengambil tindakan demikian selepas Azwan memberi jaminan akan melakukan akuan bersumpah di hadapan media dan memastikan keselamatannya terjamin.

"Berkat doa ibu. Kami yang hampir tujuh tahun tidak bertegur sapa dan daripada musibah ini, kami berdamai. Saya bersyukur, Allah makbulkan doa ibu," katanya pada sidang media yang turut dihadiri Azwan, di sini tengah hari ini.


Azwan Ali juga memohon maaf kepada ke semua pemimpin negara yang dikutuk termasuk Tun Dr Mahathir.

Menurut sahabat blogger Azwan Ali juga dilihat menangis bila nama Azmin Ali disebut sambil menafikan dia bukan penyokong kuat Anwar Ibrahim.Dia juga meminta jangan menghina keluarganya sambil menangis.

Dan Azwan Ali juga bersumpah tidak akan menghina, mengeji atau pun mengutuk apa-apa pun melalui twitter dan facebook beliau dan berkemungkinan twitternya akan ditutup.

Ummi juga berkata Azwan Ali sudah berubah cukuplah menghina beliau.

P/S:Kami doakan semoga Azwan dan Ummi berbaik semula dan bersatu sebagai keluarga.Tinggal sorang lagi tak tau bila nak insaf.

Panas !!! Bapok tua ditahan polis, Ugut hendak bunuh adik sendiri


Azwan Ali telah ditahan polis setelah satu laporan polis dibuat oleh Adiknya Umi Hafilda.

KUALA LUMPUR: Personaliti hiburan tanah air, Azwan Ali, 46, yang sering mencetuskan pelbagai kontroversi kini disiasat polis atas dakwaan mengugut mahu membunuh dan membakar adiknya, Ummi Hafilda Ali melalui laman twitternya.

Mendedahkan perkara berkenaan, Ummi berkata, dia menyedari ugutan dibuat abangnya itu pada minggu lalu apabila dimaklumkan anak saudaranya dan selepas mendapati ia benar sejurus membacanya sendiri, dia membuat laporan polis pada jam 6 petang Jumaat lalu.

Menurutnya, selama ini dia bersabar dengan cacian serta pelbagai tuduhan yang dilemparkan terhadapnya, namun ugutan itu sudah keterlaluan dan menggugat keselamatan diri, apatah lagi ia dilakukan abangnya.

“Siapa tidak sedih bila darah daging sendiri memburukkan dan mencaci kita hanya kerana perbezaan pendapat serta pendirian politik. Sebelum ini, saya masih mampu bersabar dan berdiam namun kini ia sudah melampau.

“Azwan mengajak pengikut twitternya membunuh saya dengan menulis ‘Jom ramai-ramai kita tangkap perempuan neraka ini...kita kerat-kerat dan kemudian kita bakar’.

“Begitulah lebih kurang ugutan Azwan terhadap saya. Ia sudah keterlaluan dan saya perlu diambil tindakan,” katanya ketika dihubungi, semalam.


Berikut adalah petikan dari twitter @AzwanNur berkenaan ugutan beliau untuk membunuh dan membakar Umi Hafilda.











P/S:Perghhh memang longkang mulut ini bapok bagus lah kene tahan polis.

Isnin, 16 Januari 2012

Eksklusif : Siapa yang tidak kenal bapok tua mulut longkang ni.


Seperti yang kita maklum Si Pondan tua ini banyak menimbulkan masalah terutamanya apabila dia menganjurkan sesuatu program sama ada untuk artis atau apa-apa sahaja.

Masih lagi teringat didalam sebuah rancangan hiburan tempatan banyak artis yang mengadu program yang dianjurkan si pondan tua ni banyak kelemahannya

Menggunakan tagline amboi..amboi...amboi lagak gaya tak ubah seperti ayam serama masuk kampung.

Terkenal dengan mulut lancangnya yang suka mengkritik apa sahaja,sama ada sengaja mencari publisiti murahan dengan mengeluarkan kata-kata kesat tanpa memikirkan perasaan orang lain.

Kenyataannya baru-baru ini yang mengbackup adiknya yang mengelar Tun Dr Mahathir sebagai Kepala Otak Kau dalam satu majlis ceramah.Tindakan pondan tua dan juga adiknya gay tua mengelarkan Tun M dijawab sinis oleh Tun M dengan mengatakan terima kasihlah kepala dia ada otak kepala dia takde.

Kepada pondan tua hang tu pun dah tua tak payah lah buat aksi pondan tu jijik tau tak dah serupa beruk mak yeh kena culi

P/S: Geli aku dengan bapok-bapok ni mulut mcm @#$$%^&^

Ahad, 15 Januari 2012

Bank Susu Ibu Haram - Majlis Fatwa


Majlis Fatwa memutuskan penubuhan membawa kemudaratan keturunan

PUTRAJAYA: Persoalan mengenai cadangan penubuhan bank susu ibu selesai apabila Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia memutuskan penubuhannya adalah haram kerana boleh mengakibatkan percampuran nasab dan membawa umat Islam terjebak dalam keraguan dan perkara yang haram.

Keputusan yang diambil pada persidangan muzakarah kali ke-97 pada hujung tahun lalu, melihat kepada keperluan penubuhannya yang tidak berada dalam keadaan darurat sehingga mengancam keselamatan umat.
Sebelum ini, Berita Harian pernah menyiarkan perdebatan mengenai kewujudan komuniti, Human Milk For Human Baby (HM4HB) iaitu rangkaian perkongsian susu ibu global yang mempunyai puluhan ribu penyokong di laman sosial Facebook dari lebih 54 negara dan kira-kira 900 daripadanya rakyat Malaysia.
Walaupun HM4HB bertujuan mencari ibu susuan bagi membantu bayi pra-matang dan ibu bermasalah untuk menyusui bayi mereka kerana menghidap pelbagai penyakit termasuk HIV, namun timbul kebimbangan umat Islam terutama hukum hakam berkaitan ibu susuan.

Berikutan itu, ada pihak mencadangkan ditubuhkan bank susu bagi membolehkan keluarga yang memerlukan susu badan memperoleh bantuan secara lebih mudah.

Dalam kenyataan Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan yang disiarkan menerusi portal e-fatwa Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) itu semalam, perkara itu diputuskan selepas ahli panel muzakarah mendengar taklimat dan penjelasan pakar serta meneliti keterangan, hujah dan pandangan yang dikemukakan.

“Muzakarah berpandangan bahawa menjaga keturunan, termasuk dalam lima perkara yang wajib dipelihara dalam syariat Islam. Oleh itu, apa-apa tindakan atau perbuatan yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada nasab atau keturunan perlu dielakkan.
“Muzakarah juga berpandangan bahawa hukum penubuhan bank susu amat berkait rapat dengan syarat pengharaman atas sebab susuan di mana bayi yang menyusu dengan seorang wanita atau lebih akan menjadi adik beradik susuan dan perkahwinan antara mereka adalah haram apabila memenuhi syarat ditetapkan,” katanya.

Bagi memenuhi keperluan bayi pra-matang yang memerlukan rawatan, manakala ibu mempunyai kekurangan susu atau mempunyai penyakit kronik/berjangkit dan tidak dapat menyusukan bayi, muzakarah memutuskan adalah harus bagi ibu menderma susu ibu secara sukarela kepada bayi yang memerlukan dan keluarga bayi serta penderma perlu saling mengenali.

Sumber Harian Metro

P/S:Betul jugak implikasinya bila dah besar elok-elok dah bercinta sekali bercinta dengan adik beradik seibu susuan.

Jumaat, 13 Januari 2012

Panas !!! Isu kenaikan sewa 100 peratus kompleks PKNS DS Najib tempelak rejim sosialis Pakatan Haram

Semalam 13 Januari 2012 Datuk Seri Najib Tun Razak mengadakan lawatan ke Kompleks PKNS bagi meninjau permasalahan yang dihadapi oleh peniaga yang teraniaya oleh kenaikan sewa 100 peratus yang dikenakan oleh kerajaan negeri.

Kenyataan Perdana Menteri yang agak menarik

Ada Cadangan untuk kerajaan pusat mengambil alih kompleks PKNS ini tetapi kita terpaksa mengadakan perbincangan dengan kerajaan negeri yang akan meletak syarat yang agak ketat.Bagi saya lebih mudah kalau kita ambil alih kerajaan negeri




P/S:Mari rakyat Selangor tumbangkan rejim pakatan haram di Selangor

Khamis, 12 Januari 2012

Gempar !!! Orang bela lembu Khalid Gagap bela lalat?


Sampah tak dikutip sudah menjadi satu fenomena biasa di Selangor.Di sesetengah tempat sampah dibiarkan dan tidak diambil peduli oleh PBT yang menggantikan tanggungjawap Alam Flora untuk memungut sampah dan dihantar ke pusat pelupusan sampah.

Apa yang kita dapat lihat adalah kegagalan kontraktor kroni Khalid Gagap memenuhi tanggungjawap yang ditinggalkan oleh Alam Flora selepas kontraknya ditamatkan oleh Menteri Besar Selangor Khalid Gagap pada 16 Oktober 2011.

Tetapi yang menjadi persoalan adalah mengapa perkhidmatan pemungutan sampah oleh Alam Flora diturun tarafkan dan diberikan kepada PBT seperti di tahun 70an dan 80an?. Kegagalan kontraktor mengutip sampah bukan hanya disebabkan tiada kreabiliti akan tetapi beberapa perubahan yang dibuat oleh kerajaan Khalid Gagap telah menjadi "backfire" kepada mereka.







Antara fakta kegagalan tersebut adalah:



1. Kelemahan kontraktor dari segi menyediakan jumlah kakitangan pemungutan sampah dan juga lori


2. Selangor negeri yang menghasilkan sampah tertinggi di Malaysia dengan kadar 3000 tan sehari


3. Sikap sambil lewa sesetengah PBT yang gagal memantau aktiviti pemungutan sampah yang dijalankan oleh kontraktor yang dilantik


4. Pertumbuhan kawasan baru yang cepat menambahkan lagi kadar penghasilan sampah tetapi tiada penambahan perkhidmatan dalam aktiviti pemungutan sampah


5. Perubahan drastik dari segi harga yang ditetapkan oleh kerajaan Khalid Gagap menyebabkan kontraktor tidak dapat menyaingi perkhidmatan Alam Flora sebelum ini.


6. Kejayaan menjimatkan RM20 juta selepas penamatan kontrak Alam Flora jelas satu bencana kepada rakyat Selangor. Apa rasionalnya berjimat cermat tetapi mengadaikan keselesaan rakyat Selangor? Bukankah ada perkara lain yang boleh dijimatkan tanpa mengganggu keselesaan hidup rakyat.



Kesimpulannya jika aktiviti pemungutan sampah masih gagal di lakukan dengan sempurna mungkin beberapa tahun lagi Selangor akan menjadi negeri sampah memandangkan kawasan-kawasan perumahan baru tumbuh bagaikan cendawan dan setiap kawasan menghasilkan lebih kurang 100 hingga 200 tan sampah sehari.



Tidak mustahil pada 2015 sampah yang dihasilkan di Selangor mungkin akan meningkat kepada 5000 tan sehari.Jika fenomena ini terjadi adakah kita mahu hidup didalam longgokan sampah yang mampu menghasilkan pelbagai jenis haiwan merbahaya dan juga penyakit berjangkit yang mampu memganggu gugat kehidupan kita seharian.



Apa pun kita patut berterima kasih kepada Menteri Besar kerana telah berjaya menternak lalat dan juga langau taik untuk rakyat Selangor. Kita kini boleh bermandikan lalat dan berlaukkan sampah atas sikap diktator dan kronisme Khalid Gagap.



Fikirkan Bersama

Sumber KGC


P/S:Sampah kat area rumah PB dah jadi gunung everest dah bila mau angkat..

Selasa, 10 Januari 2012

Gempar !!! Khalid Gagap dah takde model lain ker Ratu Bogel jugak yang dia ambik



Kalendar Selangorku 2012 memperlihatkan seorang model yang pernah memgemparkan negara apabila gambar separuh bogelnya tersebar di setiap ceruk ruang alam maya ini



P/S: Selangorku green? Padang hijau pun rembat buat bangunan.

Panas !!! Mat Sondol PWTC kerek lebih berlagak mengalahkan Profesor

Meluat pulak tengok budak revolusiner bapok ni. Cakap besar mengalahkan profesor tapi CGPA 2.5

Jom Layan video dibawah ni



P/S: Hari tu sikit lagi nak kene penumbuk tahu lak takut. Woi budak jangan berani duk belakang punggung orang la.

Eksklusif : Pengawal peribadi Wan Jijah dah keluar dan tiada racun ditemui


Berbagai ragam dan cara orang-orang didalam Parti Kencing Rakyat. Selepas bosnya kononnya ditumbuk oleh polis ketika Bersih 2.0 hingga lah diikuti oleh anak-anak kopi boinya pada demo UPSI baru ini walaupun dia melanggar pagar tetapi menuduh polis bertindak kejam.

Dan baru-baru ini berlaku lagi adegan yang tak berapa nak glamer iaitu pengawal Wan Jijah dicucuk dengan racun pada perhimpunan di Galeri Pejuang, Cherok To'kun, Bukit Mertajam.

Sinar Harian
Melaporkan

GEORGETOWN - Pengawal peribadi Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Fayyadh Afiq Albakry Jaafar Sidek sudah keluar dari Hospital Seberang Jaya, kelmarin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, Senior Asisten Komisioner Zahruddin Abdullah berkata, Fayyadh keluar atas kehendak sendiri kerana ingin mendapatkan rawatan lanjut di sebuah hospital pakar.

Beliau berkata, atas permintaan sendiri pegawai perubatan memberi kelulusan untuknya keluar dengan alasan mendapatkan rawatan di hospital pakar.

"Jabatan Kimia juga sudah menjalankan analisis ke atas contoh darah dan air kencing mangsa.

"Keputusan mendapati ia bebas daripada sebarang jenis dadah dan racun,” katanya dalam satu kenyataan media di sini.

Terdahulu, Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Ayub Yaakob berkata, keputusan ujian terhadap sampel darah dan air kencing Fayyadh sudah diterimanya kelmarin.

Menurutnya, keputusan ujian itu adalah negatif, darah dan air kencingnya tidak ada kesan benda asing termasuk racun atau dadah.

Bagaimanapun, Ayub berkata siasatan lanjut masih diteruskan bagi mengetahui punca sebenar kecederaan dialami mangsa.

Fayyadh cedera di tangan kiri dipercayai dicucuk ketika mengawal Wan Azizah naik ke pentas untuk memberi ucapan di Galeri Pejuang, Cherok To'kun, Bukit Mertajam dalam satu ceramah Ahad lalu.


P/S:Banyak duit ye buat rawatan kat hospital swasta.

Isnin, 9 Januari 2012

Panas !!! Inikah ajaran PAS kepada kaum muslimahnya?

Andai nilaikan sendiri adakah ini dipanggil Muslimah pada mata PAS



Pakai tudung labuh tetapi menyanyi sambil mengeluarkan kata-kata kesat

P/S:Cuba kalau Puteri Umno yang nyanyi confirm pencacai PAS komen mcm2

Gempar !!! Budak Sosialis Adam Adli kaki kencing

Apa-apa pun saksikan video dibawah ini dulu.



adam menyatakan bahawa dia dikenakan tindakan dibawah peraturan 3 dan peraturan 4 iaitu mencemarkan nama baik UPSI dan memudaratkan ketenteraman awam dibawah peraturan AUKU... agak hairan para reporter mengiakan sahaja kononnya ini hukuman AUKU... ditambah pula dengan laporan yang dikeluarkan oleh malaysiakini yang kononnya mensahihkan kenyataan ini.. teryata kenyataan adam yang mengatakan dirinya dikenakan peraturan dibawah AUKU telah memberi bola tanggung kepada kami para blogger untuk tolong smashkan !!!

lihat kenyataan MALAYSIAKINI



kebenaran yang cuba disembunyikan di sini ialah dia telah dikenakan hukuman di bawah KAEDAH 3 (a) (i) dan (ii), BAHAGIAN II, TATATERTIB AM, KAEDAH-KAEDAH UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS (TATATERTIB PELAJAR-PELAJAR) 1999.. BUKANNYA AUKU... untuk penjelasan lanjut lihat gambar di bawah:





tidak ada satu pun perkataan dalam surat tersebut yang menulis AUKU... bagaimana pula dia boleh melulu menyatakan tuduhan itu dibawah auku.... peraturan yang dikenakan itu dibawah undang-undang universiti... bukannya auku... kalau nak bawa kes ini ke MAHKAMAH luar cuba lah... upsi telah memberi peluang kepada adam untuk membuat rayuan tetapi dengan jelas dia menolak seolah-olah misinya untuk cuti panjang akan berjaya



melihat laporan twitter adam juga seolah-olah dia tersenyum mendapat cuti selama 3 semester... tetapi kenapa pula mahu membawa kes ini kemahkamah sedangkan tempoh rayuan ada 14 hari bermula esok ??? tak risau ke kalau lawan kes takut tak dapat buat roadshow satu malaysia ???

P/S:Ingat ye budak sosialis fahaman tersebut takkan berjaya disini.
SOSIALIS IS DEAD

Ahad, 8 Januari 2012

Gempar !!! Semuanya Konspirasi kerajaaan?


Apabila sesuatu perkara menimpa Anugerah Tuhan ini mula lah dia mengatakan semuanya konspirasi kerajaan.

Jom lihat senarai konspirasi kerajaan yang dimaksudkan oleh anugerah Tuhan ini.

1.Liwat punggung Saiful - Konspirasi Kerajaan

2.Main dengan Chinadolls- Konspirasi Kerajaan

3.Berkawan dengan Paul Wolfowitz- Konspirasi Kerajaan

4.Dia nak pinjam dengan IMF tapi tuduh orang lain - Konspirasi Kerajaan

5.Terbang keluar negara pastu burukkan Kerajaan Malaysia -Konspirasi Kerajaan

6.Keluar video main dengan chinadoll -Konspirasi Kerajaan

7.Mahkamah dah bagi 60 penangguhan - Konspirasi Kerajaan


Sekarang ni dah bebas pun konspirasi kerajaan...

P/S:Ingat kerajaan dah takde keje lain ke selain buat konspirasi..

Hot !!! Masihkah kau ingat ketika merampas Selangor pada PRU 12


Wajah siapakah yang mewakili PAS Selangor pada PRU 12?

Jangan lupa wahai pakatan haram. Dr Hassan Ali lah kunci kejayaan pakatan haram merampas selangor bukan Khalid G atau punaisihat RM 1.

Pada manifesto tersebut hanya tertera dua parti sahaja mana pergi satu lagi parti yang ala2 ingin terbang ke bulan menaiki roket.

Tetapi lihat lah pada senarai exco Selangor sapa yang lebih ramai agaknya

Menteri Besar Tan Sri Dato’ Abdul Khalid bin Ibrahim -PKR
1. Teresa Kok Suh Sim -DAP
2. Dato’ Dr Hassan bin Mohamed Ali -PAS
3. Yaakob bin Sapari -PKR
4. Rodziah binti Ismail -PKR
5. Dr Xavier Jayakumar a/l Arulanandam -PKR
6. Dr Halimah binti Ali -PAS
7. Iskandar bin Abdul Samad -PAS
8. Ronnie Liu Tian Khiew -DAP
9. Elizabeth Wong -PKR
10. Ean Yong Hian Wah -DAP

P/S: PAS hanya pencacai dalam Pakatan Haram

Panas !!! Hassan Ali dipecat gara-gara kritik punggung Anugerah Tuhan


Akhirnya setelah Dr Hassan Ali mengkritik gerakan untuk membebaskan Anwar pada 901 dengan serta merta dia telah dipecat serta merta.

Berikut kenyataan rasmi Dr Hassan Ali

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah s.w.t. Sebentar tadi saya menerima berita pemecatan saya sebagai ahli PAS dengan serta merta.

Saya amat terkejut dengan tindakan drastik yang di ambil oleh AJK PAS Pusat itu. Saya turut bersedih kerana perjuangan Islam saya selama ini dibalas sedemikian rupa.

Saya akan merujuk kepada sahabat-sahabat dan meminta pandangan daripada teman-teman Ulama' mengenai tindakan selanjutnya yang patut saya ambil.

Saya akan memanggil sidang akhbar dalam masa yang terdekat untuk menjelaskan lagi kedudukan perkara ini.

YB Dato Dr Hasan Mohamed Ali
ADUN Gombak Setia

Perjuangan Islam PAS hanya retorik semata-mata demi menjaga kepentingan kuasa dan juga undi.PAS hanya sebuah PARTI POLITIK BERTOPENGKAN ISLAM

P/S:Paktan haram telah menunjukkan kuasa diktator mereka walaupun belum bergelar sebagai pemerintah.Mari ramai-ramai rakyat Malaysia TOLAK PAKATAN HARAM demi masa depan Malaysia yang lebih terjamin.

Jumaat, 6 Januari 2012

Eksklusif : Seloka sempena 901


Pulau Pinang dia mari
MCKK dia cukup bangga diri,
Masa kat UM dah haluan kiri,
Rampas ABIM drpd Sanusi..
Masuk Umno jadi ahli,
Terus naik jadi Timbalan Menteri,
Kemudian promotion jadi Menteri,
Pemuda Umno dia ketuai.
Naik lagi jadi Timbalan Perdana Menteri,
Merangkap Menteri Kewangan yg cukup aksi.
Mcm2 problem dia buat sendiri..
Hilang jawatan hilang harga diri
Dia buat kecoh dgn reformasi
Kat Sg Buloh menyendiri,
Keluar tak serik lagi.
Takeover kawasan & jawatan bini
Bini disuruh jaga parti..
By then kawan kamcheng banyak sudah lari
Last sekali kantoi dgn Saiful Bukhari..
Kita tunggu apa nak jadi....
Hari di tunggu 9 Jannuari..

P/S:Kehkehkeh welcome to Sungai Buloh

Khamis, 5 Januari 2012

Panas !!! Surat terbuka dari Afdlin Shauki kenapa dia memilih UMNO.


Sejurus selepas Adflin Shauki dan rakannya didalam kumpulan Boboi Harun Salim Bachik memilih untuk menyertai UMNO, banyak pihak terutamanya pakatan haram mengutuk dan menghentam bertubi-tubi keputusan yang diambil.

Kemudiannya Adflin menerangkan didalam surat terbukanya mengapa dia menyertai UMNO.

Assalammualaikum

Hi guys, My name is Afdlin Shauki, I am a Malaysian who loves his country just like you, I am a film director, a writer, an actor, a comedian by profession, a father, a husband and a son. I have worked for over 20 years in the entertainment industry and although I was trained as an architect, I decided to join the entertainment industry because it is about making people happy, about making people open their minds to the infinite possibilities that life has to offer through one’s creative endeavors. In a time when there are so many things to frown upon, the arts provide some form of balance to our emotions.

I think over the 20 years, there have been millions of children, teenagers, adults and warga emas who I have entertained and have given at least a brief respite from their hectic daily life. The funny thing is, all this while, I have been an UMNO supporter but nobody cared because nobody knew. My question is that, now I have become an UMNO member, does that suddenly make me an evil person? Does that make me different from whom I was before? Is it wrong to have a point of view?

I am a person who has always spoken my mind, and through my body of work, I have made known things which are important to me.
Have I pissed the government off before? I’m not sure, but I probably have when I did my political comedy satire shows before. I also did the music video ‘UNDILAH’ which was banned by the government for being too political, even my Datin Maimon is taken to be a parody of the first lady, eventhough that is purely coincidental. My father in-law is from the opposition party in Sabah. A lot of my friends in the arts are very vocal supporters of the opposition, but political differences aside, we are still friends and family because at the end of the day we are Malaysians and want the very best for Malaysia.

I know a lot of you are asking why I decided to join UMNO, why now?
Does it really matter?

Those of you who have made up your mind that you do not like me anymore, have already set your thoughts and have judged me. Suddenly I have become unlikeable, even though essentially I have not changed.

For those who genuinely want to know, the reason is that I believe in their mission and ideology, I believe that they are genuine in wanting to have a cleaner more progressive government, genuine in wanting to see us all safe and to prosper. There will always be a few bad hats in any party but the point is that UMNO wants to clean up their act because they know in order to be the people’s choice once again, they have to make that change. I want to be a part of that. I believe in 1 Malaysia, all my films have always had those elements within. I believe positivity begets positivity, the current government isn’t perfect, nor do they claim to be, but if they are genuine in wanting to transform themselves into a better government, then I’m all for it. If there is something that I disagree about with regards to what the party is doing then I will voice it out to the powers that be. Because as a member it is my right to help the party become better.

As a person what I want in life is peace and a chance for all of us to live our lives to the fullest. A place for my children to be able to grow and live safely.

I am still Afdlin Shauki. I am now an UMNO member, but i believe it’s ok to have different political views and still be friends. I am still a social commentator through my art and I will stand and fight for any fellow Malaysians in need, regardless what party they belong to.

Haters will hate everything regardless. Positive people look at situations as possibilities. I am not becoming a politician but now you know my political views. I am still an artiste who will keep on doing his work. To entertain everyone, regardless.

To those who are going to end their relationship with me, I wish you well and all the best in everything you do. To those who might not like the idea but respect my right as a Malaysian too choose, I thank you. To new friends, welcome to the life of Afdlin Shauki… never a dull moment hahaha…. Boboi selalu bikin panassss!

Lastly to everyone:
Don’t judge me for my political inclinations, judge me for the work i have done for my society. But even if you do, it is your right.

Power to the people.
Assalammualaikum.

Afdlin Shauki


Didalam surat terbuka Adflin jelas didalam pernyataan berikut,

For those who genuinely want to know, the reason is that I believe in their mission and ideology, I believe that they are genuine in wanting to have a cleaner more progressive government, genuine in wanting to see us all safe and to prosper. There will always be a few bad hats in any party but the point is that UMNO wants to clean up their act because they know in order to be the people’s choice once again, they have to make that change. I want to be a part of that. I believe in 1 Malaysia, all my films have always had those elements within. I believe positivity begets positivity, the current government isn’t perfect, nor do they claim to be, but if they are genuine in wanting to transform themselves into a better government, then I’m all for it. If there is something that I disagree about with regards to what the party is doing then I will voice it out to the powers that be. Because as a member it is my right to help the party become better.


Dia menyertai UMNO kerana percaya dengan transformasi dan keaslian dan kesungguhan kerajaan Barisan Nasional dalam membentuk kerajaan yang lebih telus dan menjaga kebajikan rakyat.

P/S:PEMIMPIN SILIH BERGANTI TETAPI PARTI TETAP SATU JADI TAK PAYAH LAH TAKSUB SANGAT SAMPAI NAK BERDEMO NAK MENEGAKKAN KOTE YANG BENGKOK

Rabu, 4 Januari 2012

Hot !!! Kartun Sinis lagi pedas untuk geng tido atas jalanraya


Memang sinis dan pedas kartun keluaran Utusan Malaysia



Kalau macam ni sikap bakal guru sekolah mana pun tak mahu silap-silap hari bulan bila dia tak puas hati dengan Pengetua sekolah dia tido depan pagar sekolah hahahaha

P/S:hahahaha memang pedas kartun ni