Khamis, 20 September 2012

APPLE SEKALI LAGI MENYAMAN SAMSUNG KERANA MENIRU PATENNYA


Adakah anda fikir Apple akan berpuas hati selepas kemenangan terhadap Samsung di mahkamah pada minggu lepas? Jawapannya tidak! Syarikat berpangkalan di Cupertino itu telah memfailkan satu lagi tuntutan mahkamah pelanggaran paten terhadap Samsung, menambah tambahan 22 peranti lagi yang didakwa melanggar paten Apple. 

Senarai baru telefon pintar itu termasuk model popular yang baru diperkenalkan seperti Galaxy S III dan Galaxy Note 10.1. Kedua-dua peranti ini tidak termasuk dalam tuntutan Apple yang dimenangi pada minggu lepas. Terdapat beberapa peranti, yang merupakan sebahagian daripada saman asal. Kali ini bagaimanapun, mereka disenaraikan melanggar paten dalam kategori berbeza.


Berikut senarai penuh 22 peranti terbaru yang bakal disaman oleh Apple:
 

Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S III (Verizon)
Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy S II Skyrocket
Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch
Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy S II (T-Mobile)
Samsung Galaxy S II (AT&T)
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Illusion
Samsung Captivate Glide
Samsung Exhibit II 4G
Samsung Stratosphere
Samsung Transform Ultra
Samsung Admire
Samsung Conquer 4G
Samsung Dart
Samsung Galaxy Player 4.0
Samsung Galaxy Player 5.0
Samsung Galaxy Note 10.1
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus
Samsung Galaxy Tab 8.9


Tapi kalau nak diikutkan sapa tiru sapa?




P/S:  Aik keje nak menyaman je Apple ni apa yang samanya pun aku tak paham

Reaksi:

5 ulasan:

  1. da seronok dapat duit free, kalau nak ikutkan, iphone nie tak selaku mana pun, iklan je berdegar degar kata untung la ape la.. cube tanye sape yg pakai iphone tu, komplen jek memanjang, tak seronok la, susah la, tak user friendly la... macam macam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pakai iphone....dan tahu x mahu lagi pakai phone jenis lain....yg complain tu mungkin x tahu function iphone sepenuhnya....bagi saya iphone adalah terbaikkkk....sorry lah pada pengguna2 hphone yg suka mencuri idea apple.....huhuhu

      Padam
    2. Trus trg ckp antara iphone dgn samsung,samsung lg beat sb peerfomance dia lebih hebat dri iphone,
      Iphone sbnarnya curi idea dri HTC dan bkn rekaan dia sndiri...sorry for iphone user...

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  2. selama lapan tahun aku jual hand phone nih,, samsung jer yang paling banyak masaalah, siap apare part lambat lagi...

    BalasPadam