Rabu, 13 Julai 2011

Cincin 24.4 juta? Ye ke DS Rosmah punya?




Kecoh apabila Pakatan Pembangkang mengatakan DS Najib telah membelanjakan hampir 24.4 juta hanya untuk sebentuk cincin. Ye ke? Mari lihat fakta yang sebenarnya

Fakta, cincin termahal dunia yang dijual kepada orang ramai hanya USD 1.5 Juta sahaja. Atas dari pada tu semua ada dalam muzium untuk pameran, not for sale. Harga cincin termahal dunia ialah USD 16.26 Juta dan ia adalah not for sale.

Chopard Blue Diamond ring - USD 1.5 Juta, termahal di pasaran hari ni. FAKTA! Harga atas daripada tu hanya pameran sahaja. Cincin berlian ni control item, boleh check sendiri.

Client untuk blue diamond ni hanya utk VVVVIP sahaja. Tak semua perdana menteri,raja dan Isteri mereka dapat mencapai tahap 4 V. Hanyalah untuk billionaire, pemimpin, raja yang yang mempunyai harga diri (personal value) melebihi USD 3 Billion.

Ni informasi untuk anda pasal cincin termahal iaitu jenis blue diamond yang dilelong dengan harga USD 7.98 Juta dan ia telah pecah rekod harga tertinggi dalam lelongan cincin berlian. Ia dilelong di Hong Kong. Sekarang cincin tu berada di Muzium Smithsonian Institute di Washington D.C. Untuk pameran sahaja. Jadi sapa dengar cerita DS Rosmah ada cincin 24 juta, hanyalah kelentong. KLIK SINI UNTUK REKOD HARGA BERLIAN TERTINGGI DIDUNIA

Setakat ni cincin termahal di dunia yang berada di jari manusia adalah USD 1.5 Juta iaitu jenis blue diamond. Dan cincin lain yang harganya lebih tinggi dari itu semuanya menjadi pameran di muzium dan private collector seperti Moussaieff Jewellers, Chopard dan lain-lain syarikat perniagaan berlian.

FAKTA - Orang yang pakai cincin termahal di dunia bukan Imelda marcos, bukan isteri Sultan Brunei, bukan isteri Bill Gates tetapi Elizabeth Taylor dan harga cincin tersebut ialah USD 1.3 Juta. Dan rekod Elizabeth Taylor telah dipecah pada 2009 oleh seorang billionaire yang menghadiahkan cincin pertunangan berharga USD 1.5 Juta kepada isterinya


Berkenaan gambar sistem kastam yang kononnya dikatakan sebagai bukti... Ini pun boleh jadi bukti ker?

Sistem macam ni amat mudah dimanipulasikan KLIK SINI

Apa bukti lebih sahih dari ini seperti:

1. Bukti pembelian?
2.
Ada Resit Pembayaran?
3.
Tunai atau Kad Kredit?

p/s:Jadi kalau nak kelentong biar kreatif skit tak pasal-pasal dapat dosa kering...


Reaksi:

3 ulasan:

  1. tunggulah SPRM siasat. kalau ini bukan datin rosmah saya cadangkan segeralah datin rosmah saman sumber datang fitnah ini menjatuhkan kreadibilti beliau dan suami..

    BalasPadam
  2. kesian datin rosmah di tuduh yg bukan bukan. ini semua kerja pembangkang yang cuba menjatuhkan kreadibilti beliau sebagai first lady of malaysia..

    BalasPadam
  3. ntah apa2 je lah punya SPIN ni.. memang minta Datin Rosmah saman..

    BalasPadam