Isnin, 18 Februari 2013

PUCHONG BANJIR DAN SESAK TERUK MB GOYANG TELUR !!!


Semua sedia maklum banjir yang melanda puchong semalam merupakan antara yang terburuk selepas kegagalan pentadbiran kerajaan negeri dalam isu pembangunan dan penyelengaraan perparitan yang tidak sempurna


Kenyataan Media GAPS

Banjir IOI Puchong bukti kelemahan pentabiran Khalid Ibrahim

Banjir yang melanda IOI puchong pada petang ini adalah sudah dijangkakan. Banjir yang sama pernah menyerang Klang beberapa kali dalam tahun lalu. Banjir yang sama juga pernah melanda Kajang tahun lalu.

Semua orang tahu, punca banjir-banjir kilat adalah kerana saliran longkang, parit dan sungai tidak diselengara dengan baik oleh pentadbiran Dap, Pkr dan Pas.

Walaupun kerajaan pusat memberikan bantuan sebanyak lebih dari RM350 juta setahun dari peruntukan MARRIS kepada kerajaan Selangor setiap tahun, namun kerana kelekaan Menteri Besar bermain politik setiap hari menjadi nya lena dalam buaian politiking yang tak berkesudahan. 


Peruntukan yang sepatutnya dibelanjakan untuk baiki jalan, selenggara parit, longkang dan sungai dibazirkan kepada projek MES yang menguntungkan kroni politik Pkr, Dap dan Pas sahaja.

Air hak rakyat seperti yang dilaungkan setiap hari oleh MB, adalah air banjir juga milik rakyat ? Mohon MB memberikan jawapan yang pasti.


Yang benar

Hamidzun Khairuddin
Presiden
GAPS

18 Feb 2013
Shah AlamMalah kesesakkan teruk sejak pembangunan tidak terancang disepanjang lebuhraya LDP menyukarkan pengguna khususnya dari kawasan Puchong Perdana dan disekitarnya untuk ke Petaling Jaya dan juga Bandar Sunway.

P/S: Mohon MP Puchong dan MB Selangor cari penyelesaian jangan tau goyang telur sahaja.

Selasa, 5 Februari 2013

BREAKING NEWS !!! MAZLAN ALIMAN DAN ANAK BOLEH LUPAKAN FELDA UNTUK SELAMANYA


Setiap hari ada sahaja berita Pengerusi Anak Mazlan Aliman dihalau dari setiap Felda yang dilawatinya

Selepas ditolak dan dimalukan di FELDA Tengi Hulu Selangor pada 4 Februari oleh lebih 200 orang penduduk Felda berkenaan, Mazlan Aliman melarikan diri ke Felda Teloi Kanan pada keesokan harinya. Sekali lagi, Mazlan Aliman dan para penyokong serta ahli rombongannya dimalukan oleh lebih 200 orang penduduk Felda Teloi Kanan.


Malah rakan baik PB sendiri pernah bercerita tentang bencinya peneroka Felda pada pakatan haram dan juga si Mazlan Aliman ni

Berikut ialah tentang apa yang diceritakan pada PB mengenai rombongan proksi pakatan haram ke Felda

 Hari tu aku pergi merisik bakal tunang aku dekat Felda Lepar Hilir lepas. Biasa gi merisik selalu bawak parents je. Pas habis diorang berbincang dengan parents aku, bapak aku berborak la dengan pakcik dan bapak dia. Bapak aku ni hardcore UMNO dia mula la bukak sikit-sikit topik pasal politik.Dapat respon dari pak cik dia yang merupakan peneroka asal Felda. Rupanya diorang kat situ memang menyampah tahap dewa dengan pakatan. Dah la hasut-hasut orang suh benci kerajaan lepas tu bukak cerita pasal isu yg dah basi mcm Anwar kena tangkap la, kerajaan zalim la dan mcm2 lagi isu basi. Pakcik tu cerita lagi kenapa sekarang baru terhegeh2 nak masuk. Peneroka takde pun cakap felda penipu ker apa ker ni orang luar pulak yang sibuk. 

Kalau macam ni la gayanya Mazlan Aliman boleh lupakan felda

P/S: Peneroka tak cakap apa orang luar yang lebih